Tocanita de pipote cu ceapa

de Rocsi in Pui, 28 Ian 2013 | 16832 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pipote proaspete de pui
  • 4-5 cepe mari
  • 200 gr rosii in suc propriu
  • 1 canita pasta de rosii de casa
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingurita marar uscat
  • 3 linguri ulei
  • 3 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote cu ceapa:

Pipotele le punem intr-un vas cu apa rece si le lasam sa stea acolo vreo 20 de minute, apoi schimbam apa si le mai lasam 20 de minute. Le spalam bine si le punem la scurs intr-o sita. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam potrivit de mare. Rosiile le scoatem din cutie si le taiem cubulete. Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam pipotele scurse si le inabusim cam 5 minute.

Le acoperim bine cu apa, condimentam cu sare, piper si boiaua dulce. Punem un capac si le lasam sa fiarba (daca pe parcurs mai este nevoie de apa mai adaugati dar sa fie calda). Cand sunt patrunse pe jumatate adaugam ceapa tocata, lasam sa treaca 15 minute si punem rosiile. Le fierbem la foc potrivit, iar cand sunt bine patrunse punem pasta de rosii de casa si mararul uscat. Mai dam cateva clocote, scadam pana obtinem consistenta dorita apoi tragem tocanita de pe foc. Curatam usturoiul, il pisam, il turnam peste mancare, invartim putin apoi o tinem 10 minute acoperita.

Se serveste calda si cu mamaliguta!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Rocsi 1

02.02.2013, 00:22

Multumesc Sebi

MVMih 1

02.03.2013, 16:16

Rocsi..."rog umbrela"...Asta e, "ploua".......tre sa ma ascund si eu undeva sa-ti savurez in liniste pipotzelele

Rocsi 1

02.03.2013, 19:43

Multumesc Mih!

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu legume