Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec

de ArianaBala in Pui, 28 Iul 2011 | 5350 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g inimioare si pipote
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 200 ml pasta de tomate
  • 1 foaie de dafin
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 lingurita unt
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec:

Curatam inimioarele si pipotele, si le punem la fiert in putina apa cu o lingurita de sare si o lingurita de otet, pana se fierb pe jumatate.
Punem untul intr-o tigaie mai mare( gen wok). Cand s-a topit, punem ceapa si o calim putin.

Morcovii ii curatam si unul il dam pe razatoare, celalalt il taiem rondele.

Cand ceapa a devenit aurie, punem si morcovii peste ceapa. Lasam cateva minute sa se caleasca impreuna.

Adaugam inimioarele si pipotele , bulionul, foaia de dafin si ardeiul gras tocat marunt si vinul.

Lasam sa fiarba 10-15 minute pana cand scade vinul si se obtine un sos mai gros. Potrivim cu sare si piper.


 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu mamaliguta sau piure de cartofi.

2

Cred ca merge mai bine fara foaia de dafin pt. ca are o aroma prea puternica, eu cu siguranta data viitoare n-o mai pun. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mamaieelena 1

29.07.2011, 07:22

gata vin si eu la masa la tine

ArianaBala 1

29.07.2011, 10:54

Aziz haaaaaaaaaaaaaaaai ))

ArianaBala 1

29.07.2011, 10:55

mamaie te astept cu mare drag

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Ina

Ina 7

7730 puncte

Panacris

6719 puncte

lucy2002

5001 puncte

Rocsi

4939 puncte

gaby_duceag

3129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua turcesti cu unt brun si spanac
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tocanita de ciuperci cu pilaf si pipote

de Ancutsa 5

pe 15.08 la 20:08

Unt de arahide de casa

pe 15.08 la 09:58

Desert inghetata rapida caise -cocos

pe 15.08 la 09:50

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui