Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec

de ArianaBala in Pui, 28 Iul 2011 | 4027 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500g inimioare si pipote
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei grasi
  • 200 ml pasta de tomate
  • 1 foaie de dafin
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 lingurita unt
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec:

Curatam inimioarele si pipotele, si le punem la fiert in putina apa cu o lingurita de sare si o lingurita de otet, pana se fierb pe jumatate.
Punem untul intr-o tigaie mai mare( gen wok). Cand s-a topit, punem ceapa si o calim putin.

Morcovii ii curatam si unul il dam pe razatoare, celalalt il taiem rondele.

Cand ceapa a devenit aurie, punem si morcovii peste ceapa. Lasam cateva minute sa se caleasca impreuna.

Adaugam inimioarele si pipotele , bulionul, foaia de dafin si ardeiul gras tocat marunt si vinul.

Lasam sa fiarba 10-15 minute pana cand scade vinul si se obtine un sos mai gros. Potrivim cu sare si piper.


 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu mamaliguta sau piure de cartofi.

2

Cred ca merge mai bine fara foaia de dafin pt. ca are o aroma prea puternica, eu cu siguranta data viitoare n-o mai pun. :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pipote si inimioare cu vin alb sec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

mamaieelena 1

29.07.2011, 07:22

gata vin si eu la masa la tine

ArianaBala 1

29.07.2011, 10:54

Aziz haaaaaaaaaaaaaaaai ))

ArianaBala 1

29.07.2011, 10:55

mamaie te astept cu mare drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Pipote,inimioare si ficatei cu usturoi