Tocăniţă de porc şi castraveţi muraţi

de ionix in Porc, 20 Ian 2011 | 3572 vizualizari

 

un fel de mâncare de castraveţi dar puţin diferită...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc slabă
  • 9 castraveciori muraţi în saramură
  • 1 morcov
  • 12 cepe mici sau 6 mari
  • sare, piper
  • mărar
  • 1 ardei roşu
  • o lingură cu ulei
  • o cutie de 400 g cu roşii decojite şi tăiate
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocăniţă de porc şi castraveţi muraţi:

Carnea se spală bine în câteva ape, până iese tot sângele, şi se taie felii.


Se pune uleiul la încins într-o oală iar apoi se pune carnea la călit, la foc mic, acoperind oala cu un capac.


Când carnea devine albicioasă, vom pune ceapa tăiată solzişor şi morcovul tăiat rondele.


Se lasă la foc mic, oala acoprită cu un capac, câteva minute până se călesc puţin. Se toarnă apă caldă cât să acopere carnea, se pune ardeiul gras tăiat cubuleţe, se pune capacul pe oală şi se lasă la foc mediu până când a fiert carnea.


Între timp vom tăia castraveţii rondele şi-i vom pune la scurs.


După ce carnea a fiert bine, adăugăm roşiile cubuleţe şi rondelele de castraveţi. Se acoperă iar oala şi se lasă până fierbe bine, dar castraveţii să mai rămână puţin crocanţoşi (eu am lăsat 15 minute la foc mic).


Înainte de a stinge focul, punem sare şi piper după gust. Eu nu am pus piper pentru că am avut catraveţii puţin iuţi.


Se serveşte caldă cu mărar proaspăt tocat.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocăniţă de porc şi castraveţi muraţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

rivka 1

20.01.2011, 20:57

arata fff bine!

ionix 1

21.01.2011, 08:29

Vă mulţumesc frumos pentru aprecieri!

elena1988 1

21.01.2011, 19:06

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Tocăniţă de porc – Multicooker