Tocanita de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie

de vasimur in Pui, 4 Apr 2021 | 438 vizualizari

 

Tocănița de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie, este o rețetă simplă, rapidă și delicioasă. Se prepară în mai puțin de o oră și se poate servi atât la prânz, cât și la cină, cu mămăliguță caldă sau doar cu pâine! Este un preparat ușor pe care îl puteți pregăti și în varianta picantă, dacă vă place!

 

INGREDIENTE

  • piept/pulpe de pui dezosate (cca 1 kg)
  • 500 g de ciuperci champignon/pleurotus
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia de ardei dulce/iute (opțional)
  • cimbru, după gust (opțional)
  • 5-6 linguri de ulei de floarea soarelui/măsline
  • 4-5 căței de usturoi, pisat
  • 1 ceapă mică (opțional)
  • pătrunjel verde, tocat
  • 1/2 cană de vin alb sec (opțional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie:

Pasul 1. Curățăm și spălăm bine carnea de pui după care o scurgem de apă, într-o strecurătoare. Dacă folosim piept de pui dezosat, îl tăiem fâșii groase cam cât un deget. Dacă avem pulpe, le dezosăm și le tăiem bucăți, nu prea mari. Putem să îndepărtați pielea, dacă nu ne place.


Punem o parte din ulei, într-o tigaie la incins, la foc mare. Adăugăm carnea de pui și o rumenim puțin (până se albește) pe fiecare parte, cam 3-4 minute după care o scoatem pe o farfurie.


Pasul 2. Pregătim ciupercile, le spălăm și le tăiem în 2/4 bucăți, dacă sunt prea mari. Putem să îndepărtăm pielița de pe pălăriuță, dacă nu ne place gustul specific, pe care-l dă.


Adăugăm și restul de ulei în tigaie, punem ciupercile și presărăm puțină sare care va ajuta la eliminarea apei de către ciuperci. Punem capacul și lăsăm ciupercile să fiarbă înăbușit, cam 2-3 minute, la foc mic. Îndepărtăm capacul, iuțim focul și rumenim ciupercile, cam 4-5 minute.


Pasul 3. Punem carnea de pui, peste ciuperci, ceapa tocată mărunt, roșia tăiată cubulețe și o crenguță de cimbru uscat. La nevoie adăugăm și puțină apă, supă de legume/carne sau vin alb. Acoperim tigaia cu capacul și lăsăm să fiarbă înăbușit, la foc mic, până când se înmoaie bine ciupercile și carnea. Când zeama a scăzut, putem să mai lăsăm ca să se rumeneasca carnea si ciupercile.


Observație1: Obișnuiesc să pun și o ceapă la tocăniță, deoarece îi va da un gust mai dulce.


Observație2: Dacă vă place cu sos, atunci nu lăsați să scadă zeama de tot!


Pasul 4. Stingem focul, adăugăm usturoiul pisat, pătrunjelul verde tocat și condimentăm cu sare, piper și boia de ardei, după gust. Amestecăm ușor, punem capacul și lăsăm ca să se întrepătrundă gusturile, cam 10-15 minute. Servim tocănița cu mămăliguță caldă!


Poftă bună!

TIPS-URI

1

Puteți folosi orice condimente vă place pentru a da aromă tocăniței.

2

Pulpele de pui (ciocănele) le puteți pune și cu tot co os.

3

În loc de piept sau pulpe, puteți face tocănița și cu aripioare de pui sau cu pipote.

4

Tocănița poate constitui o cină ușoară sau chiar un prânz delicios!

5

Puteți pune ciupercile și direct peste carnea călită și să le înăbușiți împreună.

6

În loc de roșie proaspătă puteți pune bulion, suc de roșii, pastă de roșii/ardei etc.

7

O puteți prepara și în varianta picantă, cu ardei iute, dacă vă place!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Panacris 1

05.04.2021, 20:07

Yamyy, yamyy!

Tabita _ 1

06.04.2021, 23:18

Buna

Rocsi 1

07.04.2021, 20:10

O manacare atat de gustoasa! Se face si repede!

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Luscos ardelenesc
  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita din piept de pui cu praz