Tocanita de pui cu lapte

de mihaelar63 in Pui, 25 Noi 2019 | 6112 vizualizari

 

Marfa proaspata de la soacra !!! Un pui dolofan si galben de gras. Si Hagi Tudose ar fi fost multumit de el. Abia  am asteptat eu ocazia asta sa mananc pui necongelat. Mi-am dorit sa fac tocana cu ingroseala de faina si lapte, asa cum facea mamica mea.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pui de tara -necongelat -proaspat
  • 2 cepe
  • 1 lingura untura proaspata de porc
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei iute rosu
  • 1 lingura pasta ardei
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 500 ml lapte
  • 2-3 linguri faina alba
  • sare
  • piper negru macinat proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu lapte:

  1. Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se toaca marunt.
  2. Puiul se spala, se portioneaza si se pune la prajit in untura. Sarati.
  3. O lingura de untura va fi suficienta , puiul gras va mai elibera si el grasime .
  4. Cand puiul incepe sa se albeasca se trage intr-o parte a cratitei .
  5. In ceialalta parte se pune la prajit ceapa si ardeiul .
  6. Adugati pasta de ardei si putina apa .
  7. Fierbeti la foc domol sub capac 30 minute .
  8. Incercati carnea si daca este patrunsa se pune deasupra o ingrosala din faina amestecata cu lapte .
  9. Daca sosul este inca prea lichid . Lasati sa scada prin fierbere fara capac .
  10. Piparati .Adugati din belsug patrunjel verde tocat .
  11. Intodeauna langa aceasta tocanita  de pui cu lapte aveam ardei iute .
  12. Aceasta tocanita poate fi servita cu mamaligute sau paste fainoase .
  13. Noi am avut paste fainoase de calitate .
  14. Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu magiun si nuci

de Miha 9

ieri la 21:27

Gogosi pufoase

ieri la 20:06

Trandafir placinta cu crema de vanilie si afine

ieri la 17:45

Placinta cu vanilie - reteta unui desert de casa savuros

ieri la 08:43

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut si rumenit