Tocanita de pui cu oregano

de mihaelar63 in Retete Delikat, 11 Aug 2018 | 2328 vizualizari

 

 "Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale". Noile condimente de la Delikat sunt o adevarata comoara, gasesti pentru fiecare preparat un condiment sau ierburi de testat. De acesta data am folosit oregano la tocanita de pui.  As zice ca este un fel de papricas cu oregano!  Oregano turcesc este adus direct din țările de origine, cu tradiție și cea mai potrivită climă pentru a garanta gustul autentic și aroma intensă a fiecărei mese.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pui de casa
  • 1/2 boia iute de ardei Delikat
  • 1 lingura oregano turcesc Delikat
  • 3 cepe verzi
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri faina alba
  • 1 varf pudra turmeric
  • 1pahar lapte
  • 1 pahar smantana
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • sare de Himalaya
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu oregano:

  1. Carnea de pui portionata se curata si se spala bine.
  2. Puneti carnea de pui la fiert cu 1 l apa. Sarati. Fierbeti 15 minute.
  3. Ceapa verde se curata si se taie rondele.
  4. Caliti usor ceapa in ulei.
  5. Adaugati boia iute spaniola de la Delikat si caliti impreuna cu cele doua linguri de faina.
  6. Adaugati usor lapte. Se va forma un sos.
  7. Transferati puiul in sosul cu lapte si condimentati cu oregano turcesc de la Delikat.
  8. Diluati sosul cu zeama in care a fiert puiul.
  9. Fierbeti inca 15 minute la foc mic, avand grija ca sosul sa nu scada prea tare si sa se prinda de fundul cratitei.
  10. Daca este necesar, mai adaugati zeama de pui.
  11. Incercati daca carnea este fiarta.
  12. Omogenizati in smantana de turmeric.
  13. Smantana o amestecati cu sos cald din tocanita.
  14. Omogenizati smantana diluata in restul tocanitei.
  15. Gustati si sarati / condimentati daca este nevoie.
  16. La servire, adaugati patrunjel verde tocat.

                                      Sa aveti pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Pudra de turmeric este benefica pentru sanatate. In plus da o culoare placuta galbuie preparatului.

2

Am folosit pentru prezentare una dintre farfuriile mostenite de la bunica [ zona Salajului ].

3

Serviti tocanita cu garnitura de mamaliguta, paste fainoase sau orez.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu oregano" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de legume, de post