Tocanita de rosii cu ardei copt si carne de curcan

de merisor in Curcan, 21 Iul 2014 | 4302 vizualizari

 

O tocanita de vara foarte gustoasa, cu legume din belsug.
Am ales sa fac aceasta mancare mai soft, fara prajeala, intrucat noi mai avem din cand in cand probleme cu stomacul.
Am preparat-o la multicooker, pentru ca nu stiam cat de repede va fierbe carnea de curcan.

 

INGREDIENTE

  • pulpele si pieptul de la un curcan de tara
  • 4 cepe galbene, mari
  • 1 morcov
  • 5 rosii
  • 3 ardei kapia
  • 1 ardei gras, galben
  • 2 capatani usturoi
  • 1 cescuta orez(120 ml)
  • 1L apa
  • sare dupa gust
  • cimbru
  • oregano
  • 3 foi dafin
  • piper macinat
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de rosii cu ardei copt si carne de curcan:

Spalam bine carnea de curcan in apa calda, o portionam si o punem in vasul multicookerului.


Adaugam apa si putina sare.


Conectam aparatul la sursa de curent si de la butonul MENU, selectam functia FRY pentru 10 minute.


Cand apa incepe sa fiarba, inlaturam spuma care se formeaza.


Dupa expirarea timpului, selectam programul STEW pwntru 1 ora si 30 de minute(fiind pasare de curte va fierbe mai greu).


Inchidem capacul si apasam butonul START.


Intre timp ne ocupam de legume.


Punem ardeii la copt, pe un gratar deasupra flacarii de la aragaz.


Curatam ceapa, morcovul si usturoiul si le spalam.


Tocam ceapa julien si morcovul rondele.


Usturoiul il presam si il asezonam cu sare si piper.


Punem intr-un vas putina apa la fiert cu un varf lingurita de sare, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam rosiile in ea.


Le lasam cateva minute, dupa care stingem focul si le scoatem intr-o sita sa se scurga si sa se raceasca.


Curatam ardeii coptii sub jet de apa rece si ii dam deoparte pana le vine randul sa fie adaugati in mancare.


Din timp in timp incercam carnea daca se patrunde, iar in momentul in care furculita intra lejer in ea, adaugam ceapa si morcovul, iar dupa 10 minute de la adaugarea acestora, adaugam si ardeiul copt, taiat mai maricel, precum si zeama pe care a lasat-o.


Adaugam condimentele si mai lasam sa fiarba 10 minute dupa care adaugam rosiile curatate si feliate.


Dupa 15 minute de fierbere a rosiilor, adaugam usturoiul si orezul.


Amestecam usor in mancare sa se omogenizeze bine toate ingredientele, inchidem capacul si asteptam sa se finalizeze timpul de preparare.


La final, adaugam patrunjelul tocat.


Este o mancare usor picanta si dulceaga.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca rosiile sunt acrisoare, se va adauga putin zahar in mancare, aproximativ o lingurita.

2

Orezul este optional, se adauga numai daca mancarea este prea zemoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de rosii cu ardei copt si carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Rocsi 1

21.07.2014, 21:54

Gustoasa tocanita asta si frumoasa poza

Cris2711 1

21.07.2014, 21:57

ademenitoare rau

Xandrinne 1

11.04.2015, 10:02

Gustoasa!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu legume
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!