Tocanita de rosii cu ardei copt si carne de curcan

de merisor in Curcan, 21 Iul 2014 | 4993 vizualizari

 

O tocanita de vara foarte gustoasa, cu legume din belsug.
Am ales sa fac aceasta mancare mai soft, fara prajeala, intrucat noi mai avem din cand in cand probleme cu stomacul.
Am preparat-o la multicooker, pentru ca nu stiam cat de repede va fierbe carnea de curcan.

 

INGREDIENTE

  • pulpele si pieptul de la un curcan de tara
  • 4 cepe galbene, mari
  • 1 morcov
  • 5 rosii
  • 3 ardei kapia
  • 1 ardei gras, galben
  • 2 capatani usturoi
  • 1 cescuta orez(120 ml)
  • 1L apa
  • sare dupa gust
  • cimbru
  • oregano
  • 3 foi dafin
  • piper macinat
  • 1 legatura patrunjel verde
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de rosii cu ardei copt si carne de curcan:

Spalam bine carnea de curcan in apa calda, o portionam si o punem in vasul multicookerului.


Adaugam apa si putina sare.


Conectam aparatul la sursa de curent si de la butonul MENU, selectam functia FRY pentru 10 minute.


Cand apa incepe sa fiarba, inlaturam spuma care se formeaza.


Dupa expirarea timpului, selectam programul STEW pwntru 1 ora si 30 de minute(fiind pasare de curte va fierbe mai greu).


Inchidem capacul si apasam butonul START.


Intre timp ne ocupam de legume.


Punem ardeii la copt, pe un gratar deasupra flacarii de la aragaz.


Curatam ceapa, morcovul si usturoiul si le spalam.


Tocam ceapa julien si morcovul rondele.


Usturoiul il presam si il asezonam cu sare si piper.


Punem intr-un vas putina apa la fiert cu un varf lingurita de sare, iar cand atinge punctul de fierbere, scufundam rosiile in ea.


Le lasam cateva minute, dupa care stingem focul si le scoatem intr-o sita sa se scurga si sa se raceasca.


Curatam ardeii coptii sub jet de apa rece si ii dam deoparte pana le vine randul sa fie adaugati in mancare.


Din timp in timp incercam carnea daca se patrunde, iar in momentul in care furculita intra lejer in ea, adaugam ceapa si morcovul, iar dupa 10 minute de la adaugarea acestora, adaugam si ardeiul copt, taiat mai maricel, precum si zeama pe care a lasat-o.


Adaugam condimentele si mai lasam sa fiarba 10 minute dupa care adaugam rosiile curatate si feliate.


Dupa 15 minute de fierbere a rosiilor, adaugam usturoiul si orezul.


Amestecam usor in mancare sa se omogenizeze bine toate ingredientele, inchidem capacul si asteptam sa se finalizeze timpul de preparare.


La final, adaugam patrunjelul tocat.


Este o mancare usor picanta si dulceaga.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Daca rosiile sunt acrisoare, se va adauga putin zahar in mancare, aproximativ o lingurita.

2

Orezul este optional, se adauga numai daca mancarea este prea zemoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de rosii cu ardei copt si carne de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Rocsi 1

21.07.2014, 21:54

Gustoasa tocanita asta si frumoasa poza

Cris2711 1

21.07.2014, 21:57

ademenitoare rau

Xandrinne 1

11.04.2015, 10:02

Gustoasa!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu carne de curcan