Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava

de biancas76 in Mancaruri de legume, 5 Aug 2010 | 4692 vizualizari

 

Am fost la cumparaturi. M-am oprit la raionul de ciuperci. Vroiam sa cumpar o caserola de ciuperci champinion sa am in frigider.
Sotul meu m-a intrebat:-- Faci deseara o tocanita de ciuperci dinaia buna, buna?:)--- Fac i-am spus eu :))
Asa ca am pus in cos inca o cutie de ciuperci de data asta mix de ciuperci cu 3 feluri adica champinion albe, champinion brune si ciuperci pleurotus.
Acasa mai aveam o pungulita de ciuperci deshidrate (galbiori) asa ca m-am apucat de treaba.
Pe punga de ciuperci deshidratete scria ca trebuie sa stea 2 ore dupa ce in prealabil s-a pus apa fierbinte, eu am avut la dispozitie 30 min asa ca doar atat le-am lasat.
Si acum reteta....

 

INGREDIENTE

  • 300 g mix de ciuperci
  • 50 g ciuperci deshidratate (galbiori)
  • 2 cepe albe
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 morcov
  • 200 g smantana
  • 2 linguri amidon
  • sare
  • boia
  • ulei
  • piper alb
  • o mana de frunze de patrunjel
  • optional- condiment din ciuperci pisate
  • Mamaliga
  • Smantana
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava:

Ceapa se taie marunt si se soteaza in putin ulei de masline. Se adauga apoi ardeiul taiat marunt si bucatile de morcov. Se lasa cam 10 minute pana cand legumele se inmoaie. Adaugam si putina boia de ardei dulce.


Ciupercile se taie si ele marunt(in 6 am taiat ciupercile), iar cele uscate se pun la hidratat in 100 ml ala fierbinte. Ciupercile se adauga si ele si se acopera cu apa. Se lasa la fiert in jur de o ora. Condimentam dupa gust cu sare, piper si praf de ciuperci.


Dupa ce a fiert, tocam patrunjelul si il adaugam si pe el in tocanita (ne place cu muult patrunjel:)).


Amestecam si smantana cu amidonul si se adauga peste tocanita amestecand pana se ingroasa. Stingem focul si pregatim mamaliga.


Servim tocanita cu mamaliga fierbinte, de data asta eu am aranjat-o in forma vulcan cu lava:)


Foarte buna e aceasta tocanita, aroma celor patru feluri de ciuperci ne-a invaluit de-a dreptul.



Pofta buna!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din 4 tipuri de ciuperci si vulcani din mamaliga cu lava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (16)

mena29 1

06.08.2010, 06:29

Suuuper

nadina73 1

06.08.2010, 12:30

ciupercisuper bun trebuie sa fie fostasa ca ma inscriu la o portie

adry88 1

30.05.2011, 21:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!