Tocanita din carne de porc cu merisoare

de kamy in Porc, 16 Feb 2011 | 4210 vizualizari

 

De 14.02,o zi care ptr mine una nu inseamna nimic,l-am avut pe sotul ....in vizita...a crezut ca-mi face o surpriza si pentru ca aveam in frigi un muschiulet pregatit sa-l fac snitele a doua zi,mi-am spus sa pregatesc ceva mai alt fel sa mancam impreuna,toti 3 ,daca tot a venit.
Cu ocazia asta mi-am inaugurat si vasele de tinut mancarea la cald(ca nu stiu daca au vreo denumire)pe care le-am primit cadou de ziua mea in dec.

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet porc
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 4-5 catei usturoi
  • rosii in conserva
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 ling.merisoare
  • cimbru
  • boia de ardei iute
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din carne de porc cu merisoare:

Ceapa am taiat-o pestisori si am pus-o la calit in 5 ling ulei,am adaugat carnea taiata cubulete(am lasat-o cateva ore cu sare,piper si sos woncester in frigider...ca doar am vrut sa fac snitele din ea)am amestecat pana a devenit alba,am pus 2 lg.de boia iute si apa fierbinte aproape sa acopere carnea.Am lasat sa fiarba fara capac 10 min dupa care am adaugat vinul,am pus capacul si am mai lasat sa fiarba 15 min la foc mic.Am pus usturoiul,merisoarele si rosiile,sare,piper si am mai lasat 10 min.sa fiarba.Am pus ardeii,am gustat,am incercat carnea sa vad daca-i fiarta,am mai pus putina sare,am mai lasat sa dea in 3-4 clocote ,am stins focul si am pus cimbrul.

Am facut garnitura pilaf si ....varza murata.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

vreau sa va spun ca merisoarele dau un gust super mancarii,poate ca si in combinatie cu vinul...oricum s-a mancat tooot

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din carne de porc cu merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (47)

kamy 1

17.02.2011, 17:14

carla....ms

Cris2711 1

17.02.2011, 17:38

Kamy ai fluierat?

kamy 1

17.02.2011, 17:48

cris...iubita inca nu

COMENTEAZA

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc cu ciuperci