Tocanita economica cu pui si galuste - varianta Jamie Oliver

de Satisfyyourcravings in Pui, 28 Iun 2015 | 2109 vizualizari

 

O tocanita facuta din resturi. De aceea se si numeste economica. Din putina carne de pui ramasa de la gatirea unui pui, am incropit aceasta tocanita folosindu-ma de reteta lui Jamie Oliver. Acesta foloseste insa in loc de carnati, felii de bacon.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame carne de pui bio gatita
  • 1 litru de supa de pui bio
  • o bucata mica de carnat afumat din carne de cerb taiata felii
  • 2 cepe tocate
  • 3 morcovi tocati
  • 2 cartofi, taiati cuburi
  • 2 frunze de dafin
  • 200 grame ciuperci proaspete
  • 1 lingura cu varf de faina

Pentru galuste:

  • 250 de grame de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 grame de unt rece nesarat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita economica cu pui si galuste - varianta Jamie Oliver:

In putin ulei se prajesc feliile de carnat cateva minute. Se adauga apoi ceapa, morcovii, cartofii, frunzele de dafin si se gatesc 10 minute, amestecand frecvent.


Se adauga ciupercile taiate in jumatati, carnea de pui, faina si supa si se gatesc la foc mic 20 de minute.


Pentru galuste, se framanta un aluat din faina amestecata cu praful de copt, putin sare si unt pana are consistenta nisipului. Se adauga 100 ml apa rece si se framanta pana devin un aluat omogen. Se divide in 8 bucati care se modeleaza sub forma de bile.


Se adauga putina apa in tocanita, daca in cele 20 de minute, sosul s-a ingrosat prea mult. Se adauga sare/piper si se aseaza galustele deasupra.


Se acopera tigaia si se introduce in cuptorul preincalzit la 170 de grade Celsius pentru 30 de minute, pana cand galustele s-au gatit complet si au devenit pufoase,


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita economica cu pui si galuste - varianta Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Alexandra Burz 1

28.06.2015, 18:15

super delicioasa

Rocsi 1

28.06.2015, 20:46

Super!

Gicuta69 1

28.06.2015, 21:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu galuste din cartofi