Tocanita economica cu pui si galuste - varianta Jamie Oliver

de Satisfyyourcravings in Pui, 28 Iun 2015 | 4682 vizualizari

 

O tocanita facuta din resturi. De aceea se si numeste economica. Din putina carne de pui ramasa de la gatirea unui pui, am incropit aceasta tocanita folosindu-ma de reteta lui Jamie Oliver. Acesta foloseste insa in loc de carnati, felii de bacon.

 

INGREDIENTE

  • 300 grame carne de pui bio gatita
  • 1 litru de supa de pui bio
  • o bucata mica de carnat afumat din carne de cerb taiata felii
  • 2 cepe tocate
  • 3 morcovi tocati
  • 2 cartofi, taiati cuburi
  • 2 frunze de dafin
  • 200 grame ciuperci proaspete
  • 1 lingura cu varf de faina

Pentru galuste:

  • 250 de grame de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 125 grame de unt rece nesarat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita economica cu pui si galuste - varianta Jamie Oliver:

In putin ulei se prajesc feliile de carnat cateva minute. Se adauga apoi ceapa, morcovii, cartofii, frunzele de dafin si se gatesc 10 minute, amestecand frecvent.

Se adauga ciupercile taiate in jumatati, carnea de pui, faina si supa si se gatesc la foc mic 20 de minute. 

Pentru galuste,  se framanta un aluat din faina amestecata cu praful de copt, putin sare si unt pana are consistenta nisipului. Se adauga 100 ml apa rece si se framanta pana devin un aluat omogen. Se divide in 8 bucati care se modeleaza sub forma de bile. 

Se adauga putina apa in tocanita, daca in cele 20 de minute, sosul s-a ingrosat prea mult. Se adauga sare/piper si se aseaza galustele deasupra. 

Se acopera tigaia si se introduce in cuptorul preincalzit la 170 de grade Celsius pentru 30 de minute, pana cand galustele s-au gatit complet si au devenit pufoase, 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita economica cu pui si galuste - varianta Jamie Oliver" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu mamaliguta