Tocanita italiana cu carne de porc, cartofi dulci si masline

de Satisfyyourcravings in Porc, 31 Mar 2016 | 585 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 praz
  • 4 catei de usturoi
  • 2 fasii pancetta afumata
  • 2 crengute rozmarin
  • ulei de masline
  • 2 foi de dafin
  • 600 grame cartofi dulce sau dovleac
  • 100 grame ciuperci
  • 150 grame muschi porc, degresat
  • 250 ml vin rosu
  • 800 ml rosii in bulion
  • 8 masline negre, cu samburi
  • 200 grame paine integrala pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita italiana cu carne de porc, cartofi dulci si masline:

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade Celsius. 

Se curata ceapa si se taie in 8. Se spala prazul si se taie rondele, impreuna cu usturoiul.

Se incalzeste o oala potrivita si pentru cuptor, la foc mediu. Se taie pancetta in bucati mici si se adauga in oala impreuna cu o lingura de ulei si rozmarinul. Se prajesc 2 minute, apoi se adauga usturoiul, urmat de praz si ceapa. Se lasa la calit 10 minute. 

Se taie cartoful dulce in bucati potrivite. Se indeparteaza piciorusele ciupercilor. Se adauga cartoful dulce si palariile ciupecilor in oala. Se toaca piciorusele si se adauga si acestea. 

Se taie carnea in bucati potrivite. Se adauga in oala, impreuna cu vinul. Se lasa pana se evapora alcoolul, se adauga rosiile si 400 ml apa si se amesteca bine. 

Se indeparteaza samburii maslinelor si se adauga in tocanita. Se aduce la punctul de fierbere si se transfera oala in cuptor. Se gateste 1 ora. 

Se adauga sare si piper si se serveste cu paine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita italiana cu carne de porc, cartofi dulci si masline" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

31.03.2016, 22:54

Geanina87

Geanina87 1

01.04.2016, 08:22

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

01.04.2016, 09:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!