Gulyas de porc

de T I M E A in Porc, 3 Iun 2012 | 4061 vizualizari

 

Gulyas-ul e in topul preferintelor mele cand vine vorba de mancaruri unguresti.
Nu pierd nici o ocazie de a manca un gulyas veritabil de cate ori trec prin Ungaria.
Dar il mananc cu placere si cand il fac eu chiar daca nu se ridica la nivelul celui facut in tara de origine.

 

INGREDIENTE

Pentru 4 portii avem nevoie de: 

  • 300 gr pulpa porc 
  • 2 cepe albe 
  • 1 ceapa rosie 
  • 1 ardei rosu 
  • 1 rosie 
  • 10 cartofi mari sau 15 potriviti 
  • 1 lingurita paprika rosie dulce 
  • 1/2 lingurita paprika iute 
  • 1 lingurita ardei iute macinat conservat (am un borcanas cumparat din Ungaria special pt Gulyas ) 
  • 1 lingurita cimbru 
  • 1 lingurita marar 
  • 1 lingurita sare mare 
  • 1/4 lingurita piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulyas de porc:

Mai intai curatam si spalam ceapa, ardeiul si rosia.

Tocam marunt ceapa si ardeiul si calim 2-3 minute adaugand si rosia decojita. Adaugam carnea spalata si taiata cubulute. Lasam si carnea la calit aprox 4-5 minute apoi turnam peste carne 4 cani de apa fierbinte.

Lasam sa fiarba la foc mic aprox o ora.

Cand carnea este fiarta, mai completam cu apa fierbinte si adaugam cartofii spalati, curatati si taiati cubulete.

Adaugam si condimentele. Intr-o cana cu apa amestecam toate condimentele si turnam peste cartofi.

Lasam la fiert la foc mic inca 30 min.

La final adaugam si patrunjel tocat.

Luam de pe foc si servim cald.

Optional se pot face galuste din ou cu faina. Eu de data asta am ales sa fac fara galuste.

Las si pentru voi 2 farfurii generoase cu gulyas....serviti cu incredere :).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gulyas de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

T I M E A 1

03.06.2012, 22:44

Madi , treci la treaba atunci ca merita facuta .

iri_iri 1

03.06.2012, 23:21

bunatate nu alta

T I M E A 1

03.06.2012, 23:55

iri

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V