Tocanita taraneasca de cartofi

de portiadelumina in Mancaruri de legume, 23 Iun 2017 | 7150 vizualizari

 

Când e post, dar nu numai, poţi face la repezeală o tocăniţă de cartofi, un fel de mâncare rapid, deloc pretenţios, care să ostoiască foamea unei familii întregi. 
I-am zis ţărănească deoarece ingredientele nu-s decât cele întâlnite în orice gospodărie de la ţară, fără condimente sofisticate de import, doar cu gustul autentic al mâncării făcut de strămoşii noştri când soseau de pe la muncile câmpului. 
Şi cum la vremea asta, cartofii noi deja-s peste tot, am purces la gătit. 
 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cartofi albi (noi)
  • 5 cepe măricele
  • 3 morcovi
  • ardei capia roşu
  • ardei gras galben
  • sare
  • 100 gr bulion, suc de roşii ori bază de mâncăruri pe bază de roşii
  • mărar
  • pătrunjel
  • coriandru
  • 150 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita taraneasca de cartofi:

Am trecut la modul de preparare sub 90 de minute, deoarece, atunci când şi pozezi, durează mai mult, în mod normal ar trebui să dureze totul aproape o oră. 

Am curăţat cartofii şi i-am tăiat ca pentru tocană lăsându-i un pic în apă. Între timp, am curăţat legumele şi am tocat ceapa. Doi morcovi i-am dat pe răzătoare, în acest fel compoziţia capătă o altă consistenţă şi culoare. 

Am călit legumele în uleiul încins până s-au înmuiat bine şi ceapa a căpătat o nuanţă aurie, apoi am adăugat cartofii şi am completat cu apă, încât apa să treacă un pic peste ingrediente.

Am pus sare şi am lăsat la foc până când cartofii s-au înmuiat în aşa fel încât furculiţa să intre lejer în ei. Am adăugat sucul de roşii şi am tocat verdeaţa.

Rezultatul? O delicioasă tocăniţă de cartofi numai bună de mâncat cu murături.

TIPS-URI

1

Cine doreşte un gust aparte, poate adăuga o foaie de dafin şi câteva boabe de piper.

2

Cartofii noi nu înglobează apă la fel de bine ca cei vechi, de aceea nici nu se zdrobesc la fierbere.

3

O tocăniţă de cartofi iese bună şi dulce, dacă are multă ceapă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita taraneasca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete in otet balsamic cu usturoi"a la Eluta"