Tocanita taraneasca de cartofi

de portiadelumina in Mancaruri de legume, 23 Iun 2017 | 933 vizualizari

 

Când e post, dar nu numai, poţi face la repezeală o tocăniţă de cartofi, un fel de mâncare rapid, deloc pretenţios, care să ostoiască foamea unei familii întregi. 
I-am zis ţărănească deoarece ingredientele nu-s decât cele întâlnite în orice gospodărie de la ţară, fără condimente sofisticate de import, doar cu gustul autentic al mâncării făcut de strămoşii noştri când soseau de pe la muncile câmpului. 
Şi cum la vremea asta, cartofii noi deja-s peste tot, am purces la gătit. 
 

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg cartofi albi (noi)
  • 5 cepe măricele
  • 3 morcovi
  • ardei capia roşu
  • ardei gras galben
  • sare
  • 100 gr bulion, suc de roşii ori bază de mâncăruri pe bază de roşii
  • mărar
  • pătrunjel
  • coriandru
  • 150 ml ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita taraneasca de cartofi:

Am trecut la modul de preparare sub 90 de minute, deoarece, atunci când şi pozezi, durează mai mult, în mod normal ar trebui să dureze totul aproape o oră.


Am curăţat cartofii şi i-am tăiat ca pentru tocană lăsându-i un pic în apă. Între timp, am curăţat legumele şi am tocat ceapa. Doi morcovi i-am dat pe răzătoare, în acest fel compoziţia capătă o altă consistenţă şi culoare.


Am călit legumele în uleiul încins până s-au înmuiat bine şi ceapa a căpătat o nuanţă aurie, apoi am adăugat cartofii şi am completat cu apă, încât apa să treacă un pic peste ingrediente.


Am pus sare şi am lăsat la foc până când cartofii s-au înmuiat în aşa fel încât furculiţa să intre lejer în ei. Am adăugat sucul de roşii şi am tocat verdeaţa.


Rezultatul? O delicioasă tocăniţă de cartofi numai bună de mâncat cu murături.

 

TIPS-URI

1

Cine doreşte un gust aparte, poate adăuga o foaie de dafin şi câteva boabe de piper.

2

Cartofii noi nu înglobează apă la fel de bine ca cei vechi, de aceea nici nu se zdrobesc la fierbere.

3

O tocăniţă de cartofi iese bună şi dulce, dacă are multă ceapă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita taraneasca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

kytz 1

24.11.2017, 15:04

Este atât de bună mâncarea asta simplă, românească...!

mihaelar63 1

25.11.2017, 00:30

Panacris 1

27.11.2017, 09:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinte cu branza dulce
  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi in sos de branza feta si usturoi la cuptor