Tochitura de purcel, cu cartofi natur

de RODIMUR in Porc, 16 Sep 2019 | 3049 vizualizari

 

În convalescență fiind, am avut o pauză mare ”de la butoane” cum obișnuiește să spună o colegă foarte harnică, dar ieri m-am ridicat din pat ca să fac rapid ceva dulce, iar astăzi am preparat un fel principal, din ingrediente puține și de calitate, la fel de rapid, dar în același timp foarte gustos și sățios.
Am făcut o tochitură din pulpă de porc pe care am servit-o alături de cartofi natur, nu de mămăliguță și de alte ingrediente, ca de obicei. Am preparat carnea oarecum dietetic, mai mult fiartă și rumenită doar ușor, pentru că nu era grasă și am folosit puțin ulei. În plus, nu voiam să se ardă și să capete un gust amărui.
Mâncarea a fost foarte bună și a dispărut rapid, mai ales din farfuria soțului, care nu este un așa mare amator, ca mine, de mămăliguță. Iată de ce am preferat cartofii natur...
Garnitura a fost doar pentru două porții, de azi.

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg de pulpă de porc
  • 6 cartofi roz
  • 5-6 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • apă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura de purcel, cu cartofi natur:

Carnea se spală, se fasonează și se porționează în bucăți potrivite ca mărime.

Se toarnă uleiul în cratiță și se dă la foc mic. Când uleiul se încălzește, se adugă bucățile de carne care se perpelesc pe toate fețele, la foc mic, până devin albe.

Se toarnă apă în cratiță, până ce se acoperă bine carnea și se fierbe la foc mediu. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă. 

Când apa scade, se înțeapă carnea cu o furculiță, pentru a vedea dacă este fragedă. Dacă mai trebuie să fiarbă puțin, adăugați o cană de apă caldă și lăsați cratița la foc mic, până ce bucățile de carne încep să se rumenească ușor. Atunci condimentați, după gust, cu sare și piper și când carnea este gata, luați cratița de pe foc.

În timp ce carnea fierbe, se alege, se spală și se toacă frunzele de pătrunjel.

Când carnea este aproape gata, se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se fierb la foc iute, în apă cu sare.

Când cartofii au fiert, se strecoară de apă, se pun în farfurie, se presară pătrunjel tocat și se adaugă tochitura din carne de purcel.

Se poate servi cu orice salată de sezon, sau cu murături.

TIPS-URI

1

Puteți folosi și carne mai grasă, dacă vă place. Eu am folosit carne slabă.

2

Tăiați carnea în bucăți potrivite, nu prea mici, pentru că se vor mai micșora, la preparare.

3

Cartofii roz sunt de preferat pentru a fi pregătiți natur, pentru că nu se sfărâmă la fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de purcel, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

RODIMUR 1

18.09.2019, 10:39

Mulțumesc frumos, Dantes!

Catalina L 1

18.09.2019, 21:47

tare buna

RODIMUR 1

18.09.2019, 22:15

Daaaa, Cătălina...! Mulțumesc frumos pentru apreciere!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de cartofi cu carnat si carne de porc