Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt

de DinDragostePentruGatit in Porc, 14 Apr 2012 | 12717 vizualizari

 

Nu toţi se împacă cu organele de porc...splina, rinichii nici pe mine nu prea mă încântă, însă cu ficatul şi inima chiar nu am nimic :)), mai ales inima, îmi place...condimentate bine, iese o tochitură...cum zice mama :)) "deliciu".

 

INGREDIENTE

  • 700 g inimă de porc;
  • 500 g ficat de porc;
  • 1 ceapă;
  • 2 foi de dafin;
  • 1 vârf lgţ nucşoară;
  • 1/2 lgţ boia iute;
  • 1 lg cimbru;
  • 2 lg bulion;
  • 200 mL vin roşu;
  • 4-5 căţei de usturoi;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare;
  • piper.

Mămăliga:

  • 700 mL apă;
  • 1 cană (175 g mălai);
  • 1 lg ulei de floarea soarelui (opţional);
  • 1 cubuleţ de unt;
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt:

Se spală ficatul de porc, se taie cubuleţe (îl mai ţin în apă să iasă tot sângele din el).


Inima, la fel. Se curaţă bine (se scot venele şi cheagurile de sânge).


Se căleşte ceapa.


Se adaugă ficatul + inima tăiate cubuleţe.


Se adaugă condimentele (boia iute, cimbru, foi de dafin, nucşoară, sare, piper) şi bulionul.


Se stinge totul cu vin roşu.


Se fierbe până scade sosul.


La final se adaugă usturoiul.


Se serveşte cu mămăligă şi smântână.


Mămăliga:


Se pune apa la fiert, se adaugă sare, eventual şi o lingură de ulei de floarea soarelui.


După ce apa a dat în clocot se adaugă în ploaie mălaiul, amestecând energic cu telul pentru a nu permite formarea "cocoloaşelor", îmi vine să le spun aglomerări :)).


Se ţine mămăliga pe foc până se desprinde de pe craţită.


La final se adaugă untul, se amestecă și se răstoarnă pe o farfurie.



Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

iri_iri 1

14.04.2012, 22:03

Mihaela11_jo 1

15.04.2012, 22:17

Foarte apetisant

cocolina 1

21.04.2012, 22:28

Ce buna e

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tochitura moldoveneasca