Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt

de DinDragostePentruGatit in Porc, 14 Apr 2012 | 20889 vizualizari

 

Nu toţi se împacă cu organele de porc...splina, rinichii nici pe mine nu prea mă încântă, însă cu ficatul şi inima chiar nu am nimic :)), mai ales inima, îmi place...condimentate bine, iese o tochitură...cum zice mama :)) "deliciu".

 

INGREDIENTE

  • 700 g inimă de porc;
  • 500 g ficat de porc;
  • 1 ceapă;
  • 2 foi de dafin;
  • 1 vârf lgţ nucşoară;
  • 1/2 lgţ boia iute;
  • 1 lg cimbru;
  • 2 lg bulion;
  • 200 mL vin roşu;
  • 4-5 căţei de usturoi;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare;
  • piper.

Mămăliga:

  • 700 mL apă;
  • 1 cană (175 g mălai);
  • 1 lg ulei de floarea soarelui (opţional);
  • 1 cubuleţ de unt;
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt:

Se spală ficatul de porc, se taie cubuleţe (îl mai ţin în apă să iasă tot sângele din el).

Inima, la fel. Se curaţă bine (se scot venele şi cheagurile de sânge).

Se căleşte ceapa.

Se adaugă ficatul + inima tăiate cubuleţe.

Se adaugă condimentele (boia iute, cimbru, foi de dafin, nucşoară, sare, piper) şi bulionul.

Se stinge totul cu vin roşu.

Se fierbe până scade sosul.

La final se adaugă usturoiul.

Se serveşte cu mămăligă şi smântână.

Mămăliga:

Se pune apa la fiert, se adaugă sare, eventual şi o lingură de ulei de floarea soarelui. 

După ce apa a dat în clocot se adaugă în ploaie mălaiul, amestecând energic cu telul pentru a nu permite formarea "cocoloaşelor", îmi vine să le spun aglomerări :)).

Se ţine mămăliga pe foc până se desprinde de pe craţită.

La final se adaugă untul, se amestecă și se răstoarnă pe o farfurie.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tochitura din organe de porc