Tochitura moldoveneasca

de alice_ciobanu in Porc, 13 Apr 2011 | 7640 vizualizari

 

Facem des tochitură moldovenească, mai ales în perioadele reci. Pentru ca a fost o zi mohorâtă am spus că trebuie să ne petrecem seara cu o mâncare adevărată... aşa că am purces în micuţa noastră bucătărie de bloc şi am făcut o reţetă de tochitură moldovenească...

 

INGREDIENTE

  • carne de porc cam 300-400 gr
  • vreo 4-5 felii de slăninuţă (de la Monya)
  • 3 căţei de usturoi
  • un pahar de vin roşu
  • delikat, frunze dafin, 3 boabe de pier negru
  • nişte brânză de burduf (luată din comerţ)
  • gogonele şi conopidă murate (ca la noi, la moldoveni... adică în saramură)
  • mămăligă (adică apă cu sare şi făină de porumb în care am aruncat şi o bucăţică de unt... spre final)
  • 2 ouă (eco, de la găinile soacră-mii)

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura moldoveneasca:

Carnea şi slăninuţa le-am tăiat bucăţele şi le-am pus la prăjit într-un ceaun de tuci. Am călit-o puţin pe ambele părţi până s-a înalbit puţintel, după care am pus condimentele, dafinul şi vinul. Am lăsat pe foc cam 30 minute.


Între timp s-a făcut şi mămăliga... nu voi da reţeta aici, pentru că toată lumea ştie ce e aia mămăligă şi cum se face.


Când totul fu gata am pus pe farfurii brânza de burduf, o bucată sănătoasă din mămăliga aburindă, o porţie zdravănă din carnea prăjită şi fierbinte, un ou prăjit ochi şi am combinat totul cu nişte murături puse de cu toamnă la murat în butoaie de lemn, la ţară.


Pe lângă astea s-a băut şi un pahar de vin roşu din via ce am cules-o astă toamnă.


Ce să vă mai spun? Aaa.. Poftă Bună !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

MotanLaOale 1

15.04.2011, 16:51

mihaelar63 1

16.04.2011, 07:52

In primul rand iti urez si eu bine ai venit !!!

Sunt sigura ca iti va placea pe aici
Poti sa-ti dai seama ca nu am facut niciodata tochitura moldoveneasca ? si inca mai traiesc ?
Musai trebuie sa mananc peste vreo saptamana buna

alice_ciobanu 1

19.04.2011, 13:14

miahelar63, multumesc pentru primire.
mai ai timp sa faci si tochitura

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tochitura cu mamaliguta