Spanac pe fugă

de portiadelumina in Porc, 27 Mai 2013 | 1420 vizualizari

 

De ce pe fugă? Pentru că am folosit spanac congelat şi muşchi de porc din cel deja pregătit, cum ar fi cel băgat la untură. Şi a durat aproape cât ai face o mămăligă, căci am şi făcut, fireşte, să meargă bine ceea ce am gătit.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg spanac congelat
  • 1 ardei capia roşu
  • 1 morcov
  • 1 ceapă albă
  • 100 gr. bulion
  • sare (după gust)
  • 300 gr. muşchi de porc (afumat ori de la cazanul cu untură)
  • 50 cl ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac pe fugă:

După ce spanacul se va fi decongelat şi lăsat la scurs, se curăţă şi se toacă legumele folosite şi se călesc într-o tigaie. În paralel se toacă în bucăţi potrivite muşchiul de porc. Acesta se adaugă peste legumele puse la călit, iar mai apoi, spanacul. Se poate pune apă (opţional, în funcţie de consistenţa preparatului), se pune sare şi se lasă la fiert cca. 15 minute. Spre final se adaugă bulionul şi se mai lasă 5 minute la fiert, la foc mic.


Pentru a da gust şi culoare, aşa cum e normal (zic eu) într-o perioadă în care nu este post, am făcut şi ouă ochiuri (unul de porţie).


Totul a fost servit cu mămăliguţă.


Poftă bună!

 

TIPS-URI

1

Pentru cine are plăcere şi nu are contraindicaţii medicale, în locul uleiului, pentru călit, se poate folosi untura bucăţilor de porc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac pe fugă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (72)

Ligia Bxl 1

16.07.2013, 10:45

super

portiadelumina 1

16.07.2013, 11:37

Mulţumesc, Anett!

portiadelumina 1

16.07.2013, 11:37

Mulţumesc, Ligia!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tarta cu spanac si oua