Ton fript pe pat de legume

de vasy16 in Ton, 31 Mar 2015 | 1082 vizualizari

 

Cam demult timp imi doream sa fac mancarea asta si tot amanam de pe o zi pe alta.Sotul meu e cam mofturos la mancare asa ca m-am decis sa-i fac o surpriza astazi.

 

INGREDIENTE

  • 2 felii de ton proaspat(aproximativ 80-100 grame fiecare)
  • 2 catei de usturoi
  • o ceapa mediana
  • un ardei gras rosu
  • un ardei gras verde
  • 100 gr rosii tocate(eu am folosit de conserva)
  • sare
  • chimen praf(cui ii place)
  • rozmarin proaspat
  • oregano proaspat
  • un cubulet knor gust de peste
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • un pahar de apa
  • un varf de lingura zahar(pentru a lua aciditatea rosiilor)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ton fript pe pat de legume:

Taiem feliile de ton in doua si le dam cu un pic de sare pe fiecare parte si lasam deoparte pentru ca sarea sa intre in peste.Curatam usturoiul,ceapa si ardeiul si feliem totul a la julien.Punem tigaia cu uleiul la incalzit.Adaugam usturoiul feliat si lasam sa se prajeasca un pic fara sa se arda dupa care retetam cu ceapa si cu ardeiul.Lasam vreo 2-3 minute la inabusit dupa care adaugam rosiile,zaharul,cubuletul de knor,sarea,rozmarinul,oregano,chimenul si apa.Lasam sa fiarba totul la foc lent pana cand scade apa si raman legumele cu un pic de sos gros.In ultimul moment se frige pestele in tigaie aproximati 3-4 minute,nu mai mult pentru ca tonul e foarte sec(eu am folosit plita electrica cu doua picaturi de ulei ca sa nu se lipeasca).Am pus in mijlocul farfuriei cateva linguri din sosul cu legume si deasupra tonul si am ornat cu o frunzulita de oregano

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ton fript pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Panacris 1

02.04.2015, 09:37

reisnaor_2006 1

04.04.2015, 23:09

delicios

marcela1979 1

20.04.2015, 03:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasta de ton