Ton la gratar cu legume si spanac in aburi

de Sylvia in Ton, 9 Feb 2015 | 2070 vizualizari

 

Este inca o reteta din seria bun si sanatos, am gandit reteta in asa fel incat sa fie cu multe proteine, legume sanatoase, cu proteine si fibre in acelasi timp si la final m-am straduit sa dau si o forma frumoasa si apetisanta . Daca am reusit inseamna ca se poate : bun, sanatos si gustos in acelasi timp .

 

INGREDIENTE

  • 120 gr ton
  • 4 creveti decorticati (de persoana)
  • 2 varfuri de sparanghel (de persoana)
  • baby spanac proaspat
  • fasole boabe alba fiarta
  • rosii uscate
  • tijele de la sparanghel
  • o ceapa mica echalotte
  • mazare verde congelata
  • un catel usturoi
  • putin ulei masline
  • fulgi de ardei iute
  • sare de mare bruta
  • piper alb
  • cimbru verde
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ton la gratar cu legume si spanac in aburi:

Preparea este simpla, tonul se decupeaza in bucati de 50-60 grame si se asezoneaza cu sare de mare si piper alb, il pensulam cu putin ulei de masline si este gata pentru prajit. Fiind un peste "uscat" aveti grija sa nu il lasati prea mult, la interior trebuie sa ramana moale si in mijloc chiar crud.


Legumele se pun in putin ulei de masline , se asezoneaza cu sare de mare si piper alb, ca si condimente am pus niste cimbru verde si fulgi de ardei iute, am vrut sa reiasa aroma rosiilor uscate si de asta ma fost mai zgarcita in condimente. Se lasa sa clocoteasca apoi pret de 5 -8 minute cu putin apa sau supa de legume la foc mic pana scade lichidul si se fac al dente ( nu uitati ca boabele de fasole sunt fierte deja , eu folosesc niste boabe de fasole crude de vara pe care le cumpar congelate si care se fac in 5-8 minute ) .


Spanacul se spala, stoarce si se pune intr-o sita in aburi , in cateva minute este gata, peste el punem in aburi si rafurile de sparanghel pentru un minut nu mai mult pentru ca apoi le sotam la tigaie.


Cand tonul este aproape facut in aceasi tigaie punem varfurile de sparanhel si crevetii , cat sa ii sotam pret de un minut sa prinda putina culoare


Montajul este simplu desi pare complicat :) intr-un inel de inox de montaj, se pune un strat de spanac apoi legumele si la final adaugam un caapc de spanac. Se aseaza pe farfurie bucatile de ton, crevetii si sparanghelul , apoi decoram dupa gust si imaginatie, eu am folosit putin hibiscus si niste flori comestibile. Chiar inainte de servire am asezonat cu un fir de ulei picant , nu ma pot abtine....


Va doresc pofta buna si spor la gatit sanatos si frumos!

 

TIPS-URI

1

pensulati putin tonul cu ulie de masline ca sa nu se lipeasca de tava la prajit

2

puneti varfurile de sparanghel peste spanac in aburi, lasati un colt in tava pentru sotat crevetii si sparanghelul, incercati sa folositi un minim de material , este mai practic asa

Daca ti-a placut reteta noastra "Ton la gratar cu legume si spanac in aburi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Rocsi 1

09.02.2015, 20:53

Chiar daca nu servesc asa ceva, imi place enorm cu ai aranjat totul

reisnaor_2006 1

29.03.2015, 18:11

Zebra 1

20.11.2015, 23:45

Am si eu o intrebare,anume, daca tonul e( sau ar trebui sa fie ,asa cum rezulta din titlu) preparat la gratar,atunci de ce se pune in tigaie si se prajeste? Preparat pe gratar e mai sanatos! Zebra.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Peste (Ton) la gratar cu sparanghel, rosii cherry si masline