Tort

de sabiradu in Torturi, 22 Mar 2011 | 1456 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 4 oua
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri de apa
  • 1/2 pachet praf de copt
  • 1 esenta vanilie
  • Crema
  • 400 ml frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 1/2 compot ananas
  • 1/2compot piersici
  • 1 esenta vanilie
  • 6 linguri zahar
  • Decor
  • pasta de zahar
  • flori din pasta de zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort:

Punem gelatina la inmuiat in zeama de la un compot.

Pregatim blatul: Separam ouale, batem albusurile spuma cu zahar, adaugam apa, amestecand incet turnam galbenusurile, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. Punem la copt intr-o tava cu hartie de copt si apoi taiem blatul rece in 2 felii

Crema: Amestecam ouale intregi cu zaharul pe foc pana se ingroasa. Adaugam gelatina inmuiata si amestecam bine. Batem frisca spuma tare si o amestecam (de jos in sus) cu ouale. Cand crema s-a inchegat putin, adaugam fructele taiate cubulete.

Punem primul blat in tava in care am copt, crema si al doilea blat. Dam la frigider peste noapte. Scoatem tortul din tava, il punem pe un platou si il decoram dupa plac

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort-0
Tort-1

COMENTARII (14)

mamaieelena

mamaieelena 1

23.03.2011, 07:25

mai intai frumos si apoi delicios super

sabiradu

sabiradu 1

23.03.2011, 22:16

Va multumesc frumos pentru aprecieri,sunteti super dragute toate.

adry88

adry88 1

02.06.2011, 16:54

exceptional arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!