Tort "20 noiembrie"

de lilik in Torturi, 23 Noi 2010 | 3046 vizualizari

 

fiind ziua de nastere a unuia din fratii mei am zis sa ii fac un tortulet.....pacat k nu l-a putut gusta...

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 4 oua
  • 120 gr faina
  • 120 gr zahar
  • 4 linguri apa calduta
  • vanilie
  • pt crema:
  • 30 gr unt
  • 250 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata lapte
  • pt glazura:
  • 100 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • pt sirop:
  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta rom
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "20 noiembrie":

Blatul:


punem intr-un vas inalt ouale,zaharul,vanilia si apa si batem cu mixerul 15-20 de min,dupa care adaugam treptat faina cernuta si amestecam de jos in sus k sa nu se desumfle.ungem si tapetam cu faina o tava(20 cm) si punem compozitia apoi dam la cuptorul preancalzit la 180° timp de 25 de min cca.


Crema:


punem intr-o oala frisca cu untul pe foc mic,iar cand incepe sa fiarba dam deoparte si punem ciocolata rasa.amestecam pana se topeste ciocolata si se raceste compozitia,apoi punem oala intr-un vas mai mare cu apa rece si batem cu mixerul pana se ingroasa.


Glazura:


punem zaharul cu apa pe foc si cand incepe sa fiarba punem ciocolata si lasam sa fiarba la foc mic 3-4 min.dam deoparte si batem cu telul ca sa eliminam bulele de aer.


taiem blatul in 2 si insiropam o parte peste care punem crema,deasupra punem cealalta parte pe care o vom insiropa si peste tort turnam glazura.lasam sa se raceasca si decoram dupa plac.eu am folosit migdale,frisca si bombonele.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "20 noiembrie"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ligia Bxl 1

24.11.2010, 09:38

maaa tu l-ai luat de la cofetarie ca bine arataaafelicitari si la multi ani fratelui

lilik 1

24.11.2010, 09:45

multumesc ligia

elena1988 1

19.01.2011, 17:17

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8031 puncte

Constelatialeu

7634 puncte

Rocsi

5891 puncte

Lau

Lau 9

5141 puncte

 Merisor

4748 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de clatite cu nutella