Tort "AIS"

de iri_iri in Torturi, 27 Mar 2012 | 2184 vizualizari

 

a-andreea,i-irina si s-simona.trei prietene dragute,bineinteles una dintre ele sunt eu.....acest tort l-am facut impreuna cu ele si ne-am bucurat jucandu-ne de-a bucataria si spun eu ca ne-a iesit.....

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 4 oua,
  • 6 linguri de apa rece,
  • o cana de zahar,
  • o cana de faina,
  • 4 patratele de ciocolata amaruie
  • crema:
  • un plic de crema cu gust de ciocolata,trufe si rom de la dr. Qetker,
  • 3 linguri de zahar,
  • un pahar de lapte rece,
  • o lingura de cacao.
  • glazura:
  • un plic de glazura cu gust de ciocolata dr.Qetker,
  • 6 linguri de apa rece.
  • un plic praf de frisca,
  • 150 ml lapte
  • struguri din compot.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "AIS":

Pentru blat: separam ouale si albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Apoi galbenusurile le frecam cu cana de zahar pana se formeaza spuma si apoi adaugam apa rece si amestecam cu mixerul pana se topeste zaharul si se mareste compozitia formandu-se o crema. Adaugam albusurile batute peste galbenusuri si amestecam usor de jos in sus pana se incorporeaza toata spuma de albusuri. Adaugam apoi faina si ciocolata rasa si punem compozitia intr-o tava de chec unsa cu margarina. Dam tava la cuptor care a fost bine incins, cam 30 de minute.


Dupa ce s-a copt blatul il lasam sa se raceasca si apoi il taiem in trei parti egale.


Separat pregatim crema: frisca si glazura dupa instrunctiunile de pe plic. apoi mergem la ansamblarea tortului.


Asezam prima parte a blatului peste care intindem un strat de crema, dupa care adaugam a doua parte de blat, iar apoi adaugam inca un strat de crema, iar la final asezam a treia parte de blat peste care asezam glazura si ornam dupa preferinta cu frisca si struguri.


Sper sa va placa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "AIS"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

iri_iri 1

28.03.2012, 16:58

pupici dulci

Teo 1

29.03.2012, 21:31

uite din joaca ce a iesit!

bubulina44 1

02.04.2012, 22:34

arata bine joaca voastra

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba de loboda cu ochi romanesc
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si jeleu de cafea