TORT "ALESSIA"

de amalia01 in Torturi, 17 Ian 2016 | 1745 vizualizari

 

Micuta mea m-a rugat sa ii fac un tort cu fructe. Si cum combinatia cu mascarpone nu da niciodata gres , a iesit o minunatie!
Si pentru ca decorul a fost creatia ei, i-am pus numele "Alessia".

 

INGREDIENTE

  • blat 1:
  • 3 oua
  • 3 lg de zahar
  • 3 lg de faina
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • zeama de la o 1/2 de lamaie
  • 2 lg cacao
  • blat 2:
  • 13-14 piscoturi
  • 4 lgt de cacao instant
  • 300 ml apa calda
  • crema:
  • 500 g mascarpone Delaco
  • 500 ml frisca vegetala
  • 1 cutie compot de fructe tropicale
  • 5 lg zahar pudra
  • decor:
  • piscoturi
  • 100 g ciocolata neagra
  • fructe din compot
  • decoratiuni pentru tort
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT "ALESSIA":

Mod de preparare:


Aprinzi focul la cuptor si pregatesti tava pentru copt, rotunda, cu pereti detasabili, imbracata in hartie pentru copt.


A. blatul 1:


Galbenusurile le freci bine impreuna cu praful de sare si zaharul, pana devin ca o spuma si se deschid la culoare.


Albusurile le bati spuma tare cu un praf de sare.


Amesteci cele doua compozitii usor, de jos in sus, cu lingura de lemn.


Adaugi faina in ploaie, amestecand in acelasi mod.Continui cu cacaoa cernuta, usor, ca sa nu se formeze cocoloase.


Stingi praful de copt cu zeama de lamaie si il adaugi in compzitie.


Torni aluatul in tava si dai la cuptor pentru cca 20 minute ( verifici cu o scobitoare daca este copt).


Cand s-a copt blatul, il lasi sa se raceasca in tava.


B. Crema:


Asezi fructele intr-o strecuratoare si le lasi sa se scurga bine de sirop, apoi le tai cubulete mici.


Branza Mascarpone o amesteci cu zaharul pudra, cu ajutorul mizerului, pana cand devine spumoasa.


Bati frisca si adaugi crema Mascarpone.


In crema astfel obtinuta amesteci usor 3/4 din fructe.


Montare:


Indepartezi inelul tavii si asezi blatul pe platou, dupa care il insiropezi cu siropul din compot si reasezi inelul.


Asezi cam jumatate din crema .


Piscoturile le inmoi in solutia de cacao instant cu apa calda si le asezi peste crema.


Opresti cam 2 linguri de crema, iar restul o asezi peste piscoturi.


Dai tortul la rece pentru 1 ora.


Indepartezi inelul si imbraci tortul in restul de crema, apoi il lasi la rece.


Ciocolata o rupi bucatele si o topesti pe baie de aburi.


Iei tortul si il ornezi: cate un capat al piscotului il glazurezi si decorezi cu ornamente, apoi il asezi pe marginea tortului. Repeti operatiunea cu toate piscoturile. Cand termini, legi totul cu o fundita.


Termini decorul fantezie, cu fructele si decoratiunile ramase.


Dai totul la rece si il servesti apoi, cu mare drag, alaturi de familie.


 

TIPS-URI

1

tort

2

fructe

3

delaco

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT "ALESSIA"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Alexandra Burz 1

17.01.2016, 17:07

MotanLaOale 1

17.01.2016, 17:34

Aletta 1

19.01.2016, 09:20

superrrrr

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort ''Mada''