Tort Alin

de Constelatialeu in Torturi, 15 Feb 2016 | 5152 vizualizari

 

Pentru ca sarbatoritul se numeste Alin, asa am botezat si tortul. Deci maine ma prezint cu acest tort, sper sa placa..am vrut sa fac un tiramisu si a iesit un tiramisu reinventat.....

 

INGREDIENTE

  • 48 de piscoturi
  • ness
  • coniac
  • Crema de nuca
  • 200 g nuca macinata
  • 100 ml lapte
  • 100 g ciocolata tiramisu Schogetten
  • 5 albusuri
  • 50 g zahar brun
  • Crema de mascarpone
  • 500 g mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g frisca lichida Creme Patiserie
  • Sos de ciocolata Dr.Oetker
  • ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Alin:

Crema de nuca: Incepem cu ea, intr-o cratita punem nuca macinata laptele si ciocolata si le punem pe foc, amestecam pana ce ciocolata s-a topit, apoi lasam la racit . Separat albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul brun si continuam sa batem pana ce zaharul se topeste. Albusurile le incorporam in crema de nuca racita bine.

Crema mascarpone: Galbenusurile cu zaharul pudra le mixam pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam mascarponele si omogenizam. Separat batem frisca lichida. Luam jumatate din crema de mascarpone si o amestecam cu frisca batuta spuma.

Asamblare: Luam un platou , punem inelul de la o forma de tort, apoi asezam piscoturile inmuiate in ness cu coniac si un pic de apa. Nu le inmuiem mult, ele trebuie sa fie un pic mai tari ca sa le putem aseza pe marginea inelului. Pe margine mi-au intrat 24 de piscoturi, restul de 24 l-am impariti in 3, am asezat un strat ca baza, la fel inmuiate piscoturile, apoi am asezat crema de nuca, alt strat de piscoturi inmuiate peste care am asezat crema de mascarpone si ultimul strat de piscoturi peste care am pus crema mascarpone amestecata cu frisca, am oprit sa si decorez. Deasupra am razuit ciocolata si peste piscoturi am turnat sos de ciocolata...De bun zic ca-i bun, ca am tot lins din creme.....vad eu maine verdictul....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Alin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Constelatialeu 1

16.02.2016, 17:58

Multumesc, dragutilor, harnicutilor...

Constelatialeu 1

16.02.2016, 17:59

Die, am cativa pretenari de suflet si ce pot eu sa le daruiesc, decat un tort facut cu mult drag....

mirela0911 1

16.02.2016, 18:07

Poate ramane o portie si pentru mine!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca si crema mascarpone