Tort Alin

de Constelatialeu in Torturi, 15 Feb 2016 | 2106 vizualizari

 

Pentru ca sarbatoritul se numeste Alin, asa am botezat si tortul. Deci maine ma prezint cu acest tort, sper sa placa..am vrut sa fac un tiramisu si a iesit un tiramisu reinventat.....

 

INGREDIENTE

  • 48 de piscoturi
  • ness
  • coniac
  • Crema de nuca
  • 200 g nuca macinata
  • 100 ml lapte
  • 100 g ciocolata tiramisu Schogetten
  • 5 albusuri
  • 50 g zahar brun
  • Crema de mascarpone
  • 500 g mascarpone
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • 150 g frisca lichida Creme Patiserie
  • Sos de ciocolata Dr.Oetker
  • ciocolata rasa
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Alin:

Crema de nuca: Incepem cu ea, intr-o cratita punem nuca macinata laptele si ciocolata si le punem pe foc, amestecam pana ce ciocolata s-a topit, apoi lasam la racit . Separat albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul brun si continuam sa batem pana ce zaharul se topeste. Albusurile le incorporam in crema de nuca racita bine.


Crema mascarpone: Galbenusurile cu zaharul pudra le mixam pana ce isi dubleaza volumul, apoi adaugam mascarponele si omogenizam. Separat batem frisca lichida. Luam jumatate din crema de mascarpone si o amestecam cu frisca batuta spuma.


Asamblare: Luam un platou , punem inelul de la o forma de tort, apoi asezam piscoturile inmuiate in ness cu coniac si un pic de apa. Nu le inmuiem mult, ele trebuie sa fie un pic mai tari ca sa le putem aseza pe marginea inelului. Pe margine mi-au intrat 24 de piscoturi, restul de 24 l-am impariti in 3, am asezat un strat ca baza, la fel inmuiate piscoturile, apoi am asezat crema de nuca, alt strat de piscoturi inmuiate peste care am asezat crema de mascarpone si ultimul strat de piscoturi peste care am pus crema mascarpone amestecata cu frisca, am oprit sa si decorez. Deasupra am razuit ciocolata si peste piscoturi am turnat sos de ciocolata...De bun zic ca-i bun, ca am tot lins din creme.....vad eu maine verdictul....

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Alin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (24)

Constelatialeu 1

16.02.2016, 17:58

Multumesc, dragutilor, harnicutilor...

Constelatialeu 1

16.02.2016, 17:59

Die, am cativa pretenari de suflet si ce pot eu sa le daruiesc, decat un tort facut cu mult drag....

mirela0911 1

16.02.2016, 18:07

Poate ramane o portie si pentru mine!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Tort Martisor