Tort masinuta

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 30 Noi 2011 | 6061 vizualizari

 

Tort masinuta sau cum ii spune Andu meu "Roary", i-am explicat ca nu o cheama asa, dar se pune pe un plans daca nu sunt de-acord cu el, asa ca Roary sa fie atunci, doar n-o sa-i stric bucuria printului meu, numai ca a iesit o tentativa de masinuta......
Chiar si asa Andu a fost atat de incantat ca are si roti si geamuri, incat mi-au dat lacrimile.
Te iubim puiule mic si-ti dorim La multi ani, sa fi sanatos si fericit alaturi de noi toata viata, esti viata si aerul nostru!!!!!!
Tortul este facut dupa reteta violetei, iti multumesc Vio!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de sare
  • pentru crema de lapte:
  • 1 l lapte
  • 1 ciocolata alba - 100 g
  • 100 g amidon
  • 4 linguri zahar
  • 1 pachet unt - 200 g
  • 100 g zahar pudra
  • pastaie de vanilie - sau esenta de vanilie
  • pentru sirop:
  • 1/2 cana lapte
  • 3 linguri de zahar
  • 1 capucino caramel
  • pentru ornat:
  • pasta de lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort masinuta:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, adaugam zaharul in ploaie, apoi galbenusurile unul cate unul, faina si omogenizam compozitia.Turnam compozitia intr-o forma rotunda si coacem la foc mic pana trece testul scobitorii. Dupa ce s-a racait il taiem in 3.


Pregatim crema:


Desfacem amidonul cu un pahar de lapte rece, iar restul de lapte il punem la fiert impreuna cu zaharul, ciocolata rupta bucatele si vanilia, cand a inceput sa fiarba turnam amidonul in fir subtire si amestecam continuu ca sa nu se prinda, trebuie sa iasa ca o budinca, luam de pe foc si o lasam sa se raceasca. Untul moale ( la temperatura camerei) il mixam cu zaharul pudra.


Dupa ce s-a racit crema de lapte opunem peste unt si mixam pana se omogenizeaza, dam la rece cateva minute.


Pregatim siropul:


Caramelizam zaharul, peste care punem laptele si capucino, lasam sa se raceasca.


Insiropam primul blat, punem crema, urmatorul blat insiropat si iar crema ( oprim cateva linguri pentru a lipii masinuta) si ultimul blat pe care il lasam neinsiropat.


Aici veti vedea cum se face masinuta.


Masinuta o acoperim cu pasta de lapte praf sau o putem orna simplu cu frisca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort masinuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

mena29 1

01.12.2011, 10:13

La multi ani Andutu! Sa cresti mare si cuminte si sa-i faci mandri de tine pe mami si pe tati!

Angelina_Elena 1

01.12.2011, 11:26

La Multi Ani puiut mic!!!sa cresi mare si sanatos,sa fi ascultator si sa ai parte de mult bucurii!

Dana Cristea - pusikmea 1

01.12.2011, 18:32

Va multumesc tururor pentru urari

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Tort masinuta