Tort amandina

de LUK in Torturi, 5 Dec 2010 | 7597 vizualizari

 

Un tort prea bun sa-l mananci singur..asa ca serviti cu incredere!

 

INGREDIENTE

Pt blat:
  • 6 oua
  • 200gr zahar
  • 30ml apa
  • 40ml ulei
  • 1 praf de copt
  • 8 linguri de faina
  • 20gr cacao
pt crema:
  • 3 oua
  • 150gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • 250gr unt
pt sirop:
  • 200ml apa
  • 3 linguri de zahar
  • o esenta de rom mica (5ml)
pt glazura:  
  • 200gr ciocolata amaruie
  • 120ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

Blatul:

Se separa galbenusurile de albusuri.Albusurile se bat spuma cu apa .Cand sunt intarite se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare.Dupa ce am pus zaharul se adauga galbenusurile frecate cu ulei.Faina o amestecam cu praful de copt si cu cacaua si apoi o incorporam in compozitia de mai sus,treptat amestecand de jos in sus cu o lingura.Compozitia se pune in cuptorul preincalzit,la foc mic(eu am reglat la 130 de grade) 40min(se incearca cu scobitoarea daca e facut).

Intre timp prepram siropul si crema.

Pentru sirop,fierbem apa cu zaharul si apoi adaugam esenta de rom.Lasam sa se raceasca.

Crema:

Se pune un vas cu apa pe foc.Cand incep sa iasa aburi punem deasupra vasul in care facem crema.Se amesteca ouale intregi cu zaharul si se pune cu vasul deasupra aburilor.Se va amesteca tot timpul pentru a nu se face cocoloase.Cand obtineti o crema consistenta(de genul unei budinci) adaugati o lingura de cacao,amestecati apoi luati de pe aburi si lasati crema sa se raceasca.Intre timp amestecati untul cu cealalta lingura de cacao pana devine spuma.Cand compozitia de galbenusuri e aproape rece(trebuie sa fie un pic calduta altfel se intareste prea tare) amestecati cu untul.

Blatul se taie in 2 parti,se insiropeaza ambele parti si se pune crema in mijloc.Deasupra se pune glazura.

Prepararea glazurii:

Topiti ciocolata impreuna cu frisca lichida pe baie de aburi.Lasati sa dea 2-3 clocote apoi luati-o de pe abur.Se pune pe tort calduta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

LUK 1

07.12.2010, 22:25

Lasa Amy ca mai fac..ce sa i faci daca am fost racita(nu mi-a trecut nici acum )am zis sa nu-ti trimit si niste virusi la"pachet"

amy_ctin 1

09.12.2010, 12:33

No bine, hai ca de data asta las de la mine....

nadina73 1

10.12.2010, 00:56

super

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

Reteta de pizza cu margini umplute (din nou, alt aluat)

pe 16.09 la 21:41

TOP
utilizatori

Constelatialeu

3989 puncte

Ksenya

1055 puncte

gaby_duceag

1033 puncte

laura_n

1026 puncte

mirela0911

1003 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de bezea (Pavlova)