Tort cu crema si ananas

de - Andreea - in Torturi, 11 Sep 2014 | 3527 vizualizari

 

Stiu ca blatul de tort e mai bun facut in casa si nici dificil de facut dar uneori la fel de bun e si cel din comert ...

 

INGREDIENTE

  • 1 blat tort rotund

Pentru creme:

  • 200 gr ciocolata cu alune
  • 450 ml frisca lichida
  • 200 gr cuburi ananas in sirop

Pentru ornat :

  • 200 ml frisca lichida
  • 2 linguri nutella
  • 5 felii ananas
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema si ananas:

Incepem prin a prepara crema de ciocolata.


Punem intr-o tigaie ciocolata rupta in bucati mici impreuna cu 250 ml frisca lichida.Punem la foc mic si amestecam continuu pana ce ciocolata s-a topit ,facand insa atentie ca frisca sa nu inceapa sa fiarba.


Lasam sa se raceasca si dam la frigider pentru cel putin o ora.Trecut timpul, mixam cu mixerul la viteza maxima pana ce crema isi dubleaza volumul si devine pufoasa.Dam din nou la frigider.


Separat mixam restul de 200 ml frisca pana ce define tare si luciasa si amestecam impreuna cu cuburile de ananas.Pastram la frigider pana in momentul asamblarii tortului.


Pentru crema cu care ornam, mixam cele 200 ml frisca lichida impreuna cu nutella.


Luam blatul si il taiem in trei parti egale pe orizontal.


Primul blat il insiropam cu siropul de la ananas.Asezam apoi un strat cu crema de ciocolata cu alune.Asezam apoi cel de-al doilea blat ,il insiropam si ornam cu frisca si ananas.


Incheiem cu ultimul blat de tort.Acoperim cu crema de frisca cu nutella si ornam cu rondele de ananas taiate pe jumatate .


Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.


A fost tare bun , in special pe gustul copiilor :)


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema si ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

- Andreea - 1

11.09.2014, 19:21

Val

Rocsi 1

11.09.2014, 21:15

Vreau o feliuta!

- Andreea - 1

11.09.2014, 22:52

Rocsi

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6318 puncte

 Adi

5487 puncte

Rocsi

5307 puncte

Rahela Velicu

5251 puncte

RODIMUR

5007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort "Oda Rozei"