TORT AMANDINA

de ela in Torturi, 5 Ian 2010 | 7790 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pt blat:
  • 5 oua
  • 125gr faina
  • 100gr zahar
  • 1 esenta vanilie
  • pt sirop:
  • 250ml apa
  • 200gr zahar
  • 1 esenta rom
  • pt glazura:
  • 8 linguri zahar pudra
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri apa
  • 50gr unt
  • 1 esenta vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT AMANDINA:

BLAT:se separa galbenusurile de albusuri.Se freaca galbenusurile cu zaharul,un praf de sare si esenta de rom pana se topeste zaharul.Se  mixeaza albusurile cu un praf de sare.Se toarna spuma peste galbenusuri si se amesteca usor cu o lingura de lemn.Se toarna faina in ploaie,amestecand de jos in sus,sa nu se lase compozitia.Se unge o forma decupata la mijoc si se tapeteaza cu faina in care se rastoarna compozitia.Se da la cuptor intre 10 si 20min,in functie de cum coace fiecare cuptor.Se scoate si se lasa la racit.

SIROP:apa si zaharul se fierb pana se ingroasa putin,es ia de pe foc si se pune esenta de rom.Se taie blatul in 8parti egale,apoi fiecare parte in doua,se insiropeaza fiecare pe ambele parti,cat mai mult.

GLAZURA:se pune pe foc zaharul pudra,cacaoa si apa si se amesteca pana se incalzeste putin compozitia.Se ia de pe foc se pune untul si se amesteca pana se topeste untul,api se pune esenta.

Se inmoaie capacul fiecarei prajiturele in glazura.Pe baza fiecarei prajituri se pun doua linguri de frisca batuta cu  un intaritor de frisca[750gr frisca],se pune capacul glazurat si se spriteaza cu frisca.Prajiturelele se pun in cerc pe un platu rotund,in forma de tort

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT AMANDINA" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

madi_marin 1

04.03.2010, 10:19

stiam ca e fondant dar cum se face ca la ei....cica la Carrefour il cumpara la galeata fondantul si e alb, apoi il coloreaza ei pentru diferite prajituri....

madi_marin 1

04.03.2010, 10:20

Miha, de unde ai luat fondantul? si e ca ala ,,original,,?

Cris2711 1

02.03.2011, 18:39

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de ciocolata cu prune uscate