Tort "Minge"

de annemarry in Torturi, 29 Oct 2012 | 4628 vizualizari

 

Deoarece imi place fotbalul...am cautat ceva retete de unde sa ma inspir :) si am "construit" un mini gazon :D

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt blatul amandina (gazonul :D )
  • -10 oua
  • -250 gr zahar
  • -50 ml ulei
  • -1 esenta rom
  • -faina cat cuprinde, eu pun la ochi. aproximativ 150-180 gr :-s
  • -cacao
  • Pt crema amandina:
  • - 3 galbenusuri
  • -un pachet unt
  • -o cana zahar
  • -o esenta rom
  • -cacao
  • Sirop:
  • -150 gr zahar
  • -o cana apa
  • -o esenta rom
  • Pt minge care este din diplomat :
  • -2 oua
  • -150 gr zahar
  • -200 ml frisca lichida
  • -o cutie compot ananas
  • -3 pliculete gelatina
  • Pt ornat:
  • -300 ml frisca lichida
  • -ciocolata topita (cateva patratele)
  • -colorant verde (eu nu am gasit nimic verde asa ca am combinat albastru cu galben,si a dat o imitatie de verde :)))) nu cum mi-am dorit eu dar e acceptabil )
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Minge":

Mod preparare amandina:

Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul, iar galbenusurile se amesteca cu romul, uleiul si un praf de sare. Dupa ce am batut bine albusurile, adaugam si galbenusurile peste, apoi faina si cacaoa. Punem intr-o tava unsa si tapetata cu faina si dam la cuptor pt 25-30 minute. Dupa ce l-am scos din cuptor, lasam sa se raceasca si apoi il taiem in 2.

Siropul: Punem zaharul pe foc pana se caramelizeaza apoi adaugam apa si dupa ce s-a racit un pic punem esenta de rom.

Crema: Batem galbenusurile bine cu zaharul, pana se topeste, apoi punem untul, romul si cacaoa. Batem bine si apoi o dam un pic la rece.

Asamblare: insiropam blatul (dupa preferinta,mai mult sau mai putin), lasam sa intre bine siropul si apoi punem crema, partea a 2-a de blat si insiropam iar. Dam la rece.

Mod preparare minge: Separam ouale, galbenusurile le amestecam cu jumatate din cantitatea de zahar, iar albusurile le batem spuma cu cealalta jumatate. Punem galbenusurile pe foc un pic, si peste turnam si gelatina pe care am preparat-o conform instructiunilor (cu compot de ananas in loc de apa) :). Luam de pe foc. Frisca o batem si pe ea spuma bine de tot si adaugam albusurile spuma. Peste compozitia rezultata punem si galbenusurile cu gelatina si bucati de ananas. Punem intr-un castonel si dam la frigider pentru cateva ore.

Asamblarea finala :D : Cum arata in poza :)

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Minge"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina