Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare

de Angelina_Elena in Torturi, 15 Iul 2013 | 4337 vizualizari

 

Dragii mei, iata-ma ajunsa la 2 anisori si 300 de retete....2 ani minunati alaturi de oameni dragi si frumosi, veseli si priceputi! Va multumesc pentru ca m-ati primit in casuta noastra virtuala, unde ne simtim bine si facem timpul sa zboare mai repede! Acest tort vi-l dedic voua, prietenii dragi! Pentru blat m-am inspirat de la Gaby_d si Diaconta, o negresa pufoasa si aromata imbogatita cu o crema racoritoare de vara, cu piersici si iaurt...multumesc fetelor!

 

INGREDIENTE

Blat negresa:
  • 5 oua mici (sau 4 mari)
  • 260 g faina
  • 260 g zahar
  • 260 ml lapte
  • 40 g unt
  • 6 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 varf cutit sare
Crema de piersici:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 compot mare de piersici (700 g total, 315 g fructe)
  • 1 iaurt de piersici (125 g)
  • 1 iaurt natural (175 g)
  • 1 plic gelatina maruntita Dr. Oetker
Sirop:
  • 2 cani apa
  • 1 cana zahar
  • 1 lingurita esenta de rom
Decor:
  • bombonele de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare:

Blat: intr-un ibric punem la fiert laptele, untul, zaharul si cacaua. Din momentul in care lichidul incepe sa fiarba lasam inca doua minute, apoi oprim focul si lasam sa se raceasca. Intre timp separam albusurile de galbenusuri si mixam albusurile spuma cu praful de sare. Cand amestecul de lapte cu cacao s-a racit, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si omogenizam. Apoi adaugam galbenusurile amestecand foarte bine, iar la final incorporam albusurile. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei si coacem la foc mediu pana cand blatul trece testul scobitorii (30-40 de minute).

Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana acesta se topeste. Luam apoi de pe foc, adaugam esenta de rom si lasam la racit.

Crema: am mixat frisca pana s-a intarit. Piersicile le-am pus in vasul de la blender si le-am facut piure. Am adaugat piureul de piersici peste frisca si am amestecat usor cu o spatula.  Apoi am adaugat iautul de piersici, cel natural, zaharul pudra si am omogenizat usor cu spatula.

Am pus gelatina intr-un bol si am turnat 100 ml apa rece peste ea. Am lasat-o 10 minute sa se umfle, apoi am topit-o pe baie de aburi. Am adaugat-o peste crema precedenta si am amestecat usor, dar bine pana s-a incorporat complet.

Dupa ce blatul de tort s-a racit, l-am taiat in 4. Blatul de jos l-am sfaramitat si l-am lasat de-o parte.

Asamblare: am asezat primul blat intr-o tava rotunda cu peretii detasabili, l-am insiropat bine, am pus o parte de crema, am asezat deasupra cel de-al doilea blat, l-am insiropat bine si pe acesta, am asezat crema si ultimul blat insiropat.

Dam la rece pentru 4 ore sau peste noapte. Apoi scoatem tortul din tava, il asezam pe o farfurie sau un platou si il imbracam cu crema ramasa. Presaram pe deasupra firmiturile de blat si apasam usor pentru a se lipi. Decoram cu cateva moate de crema si cate o biluta de ciocolata. Dam tortul la rece pana la servire.

Sa aveti pofta!!

 

 

TIPS-URI

1

In locul piersicilor din compot putem sa folosim alte fructe, fie din compot, fie proaspete.

2

Am folosit o tava rotunda cu diametrul de 21 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de piersici si-o dubla aniversare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (74)

Angelina_Elena 1

17.07.2013, 21:40

Multumesc frumos Dya!

mena29 1

17.07.2013, 22:30

Bravo Elena si felicitari pentru tot ce faci!

Angelina_Elena 1

17.07.2013, 23:12

Multumesc din suflet Mena!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hering cu smantana acra

Hering cu...

ieri la 22:34

Pui cu lamaie si parmezan

de Rux 9

Pui cu lamaie si...

ieri la 18:34

Salata italiana cu creveti si parmezan

de Rux 9

Salata italiana...

ieri la 18:25

Cheeseburger

de Meea 4

Cheeseburger

ieri la 18:24

Drob de vinete

de oanapl 4

Drob de vinete

ieri la 16:47