Tort Amandina

de MotanLaOale in Torturi, 26 Oct 2012 | 4088 vizualizari

 

M-am inspirat de la Timea. Foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri cacao
  • 8 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Sirop:
  • 400 ml apa
  • 120 g zahar
  • 4 lingurite nescafe
  • 1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • 350 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 3 galbenusuri
  • 2 fiole esenta de rom
  • Glazura:
  • 100 ml frisca lichida,
  • 200 g ciocolata neagra
  • Ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 lingurite nescafe
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Se bat spuma tare albusurile cu sarea.


Se adauga zaharul si se mai mixeaza cateva minute.


Se adauga treptat, pe rand: galbenusurile, uleiul si apa.


Se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, folosind o spatula si amestecand usor de sus in jos, sa nu se lase spuma.


Se toarna in tava rotunda de 26 cm tapetata pe fund cu hartie de copt.


Se da la cuptorul preancalzit pentru 30-35 minute. Verificam cu o scobitoare daca este copt blatul.


Se scoate din cuptor si se lasa la racit.


Cand este racit blatul se taie in 3.


Pentru sirop se pune pe foc apa cu zaharul si cand fierbe se adauga nesul si se mai lasa sa fiarba 2-3 minute.


Se ia de pe foc si se adauga esenta de rom si se lasa la racit.


Pentru crema untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra.


Se adauga pe rand galbenusurile, cacao si esenta de rom si se mixeaza pana obtinem o crema spumoasa si fina.


Cele trei foi de blat se pun pe trei platouri si se insiropeaza bine.


Se aseza pe un platou prima foaie de blat insiropata bine apoi ungem cu jumatate din crema.


Se pune a doua foaie insiropata si ungem cu crema ramasa.


Se aseza ultima foaie insiropata.


Se da la frigider minim o ora.


Pentru glazura se topeste pe baie de aburi ciocolata amestecata cu frisca lichida si se amesteca pana se topeste ciocolata.


Se lasa sa se raceasca usor apo sei toarna peste tort, niveland si lasand sa curga si pe margini.


Se da la frigider o ora sa sa intareasca glazura.


Pentru ornat am batut 200 ml de frisca lichida cu 3 lingurite de nescafe.


Am ornat laterala tortului si am facut cateva moate (mai mult gramajoare).


Se poate orna cum va place si oricum mai frumos de cum am reusit eu.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

MotanLaOale 1

27.10.2012, 12:01

Inca mai este

adry88 1

27.10.2012, 13:19

excelent

MotanLaOale 1

27.10.2012, 17:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina M