Tort "Amandina"

de Lavinia in Torturi, 6 Ian 2013 | 8985 vizualizari

 

Iata ca am reusit sa vin si eu cu prima reteta din acest an ,un minunat tort amandina la sarbatorirea celor 2 ani de relatie cu iubitul meu :)
Si cum mie imi place atat de mult ciocolata nu puteam sa fac decat un tort ce contine muuuuuulta ciocolata si rom !

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 130 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa rece
  • 110 g faina
  • 25 g cacao

Crema:

  • 300-350 g unt
  • 150 g zahar pudra(puteti pune cat doriti ,eu nu prefer prajiturile foarte dulci,chiar daca amandina e o prajitura dulce)
  • 5 galbenusuri
  • 35 g cacao
  • esenta de rom

Sirop:

  • 300 ml apa
  • zahar dupa gust
  • esenta de rom

Glazura/ornat:

  • 200 g ciocolata neagra+80 ml frisca lichida
  • frisca+cacao+rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Amandina":

Pentru blat amestecam galbenusurile cu 80 g zahar,adaugam treptat amestecand continuu uleiul,apa si faina amestecata cu cacaua cernute in prealabil.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare apoi se adauga zaharul si se mixeaza 2-3 min.Spuma se adauga peste compozitia de galbenusuri si se amesteca incet de sus in jos cu mare atentie sa nu se lase.


Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 blaturi intr-o tava 26 cm diametru timp de 12-15 min fiecare(testul scobitorii)


Puteti coace si un singur blat si sa il taiati in 3 dar e mult mai usor asa.


Pentru sirop fierbeti apa cu zahar iar cand s-a racit adaugati esenta.

Pentru crema mixati untul la temperatura camerei cu zaharul pudra pana se topeste zaharul.Adaugati pe rand cate un galbenus,cacaua si mixati in continuare.La sfarsit adaugati esenta de rom dupa gust(eu am pus multa ca de fiecare data)


Cui nu ii plac ouale crude fierbeti galbenusurile amestecate cu zaharul pe baie de aburi pana se leaga compozitia si se ingroasa.


Asamblare:

blat/sirop/1/2 crema/blat/sirop/1/2 crema/blat/sirop.


Dati tortul la rece timp in care preparati glazura.


Topiti ciocolata cu frisca si lasati cateva minute sa se racoreasca.


Glazurati tortul si dati iar la rece pana se intareste glazura.


Decorati tortul cu frisca amestecata cu cacao si rom sau lasati-l asa simplu.


Pofta buna!



Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Amandina"" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Lavinia 1

07.01.2013, 16:37

Gabi inca nu suntem casatoriti e devreme Deci prieteni

mena29 1

07.01.2013, 21:37

Amandina este printre preferatele mele!

Lavinia 1

07.01.2013, 22:52

Si ale mele!Multumesc

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort martisor