Tort amandina

de claudiaO in Dulciuri, 24 Mai 2016 | 2974 vizualizari

 

Un tort delicios făcut special  pentru floricelele mele micuțe: Sofia Violeta si Liana Comina

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri apa rece
  • 5 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • Un praf de sare
  • Esență de rom si vanilie
  • Un praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml smântână lichida
  • 500 gr ciocolata 40% cacao
  • 200 frișcă batuta
  • Esență de rom
  • Sirop:
  • sirop de zahăr ars
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

Începem cu crema: punem smântâna la încălzit ;până să înceapă să fiarba adăugam ciocolata rupta bucatele si amestecam ușor până se topeste. Lăsăm amestecul să se răcească. Când s-a racit bine mixam pana obținem o cremă pufoasa;adăugam frișcă bătută și esența de rom si dam la frigider pana la utilizare.

Pentru blat, începem cu separarea oualelor;albușurile le batem spuma tare cu un praf de sare si apoi punem zahărul; gălbenușurile le adăugăm pe rand; acum vine rândul uleiului,apei si la final punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Com.poziția o turnam in forma de copt rotunda si dam la cuptor cca 40 minute. Facem testul scobitorii,iar dacă e gata scoatem din forma si lăsăm la răcit pe un grătar. După ce s-au răcit blatul, îl tăiem în 3, insiropam, apoi distribuim crema.

Ornam după preferință; eu am folosit frisca.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

claudiaO 1

25.05.2016, 10:13

Mulțumim pentru gândurile bune

claudiaO 1

25.05.2016, 10:14

Revenit e impropriu spus eu sunt pe aici mai tot timpul doar ca nu am timp să scriu sau să postez, ca apar maimuțele mici si îmi tag tel din nana să vadă pe pis si Ham

MotanLaOale 1

25.05.2016, 21:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina sau nu ?