Tort amandina

de claudiaO in Dulciuri, 24 Mai 2016 | 1056 vizualizari

 

Un tort delicios făcut special  pentru floricelele mele micuțe: Sofia Violeta si Liana Comina

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri apa rece
  • 5 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri ulei
  • Un praf de sare
  • Esență de rom si vanilie
  • Un praf de copt
  • Crema:
  • 500 ml smântână lichida
  • 500 gr ciocolata 40% cacao
  • 200 frișcă batuta
  • Esență de rom
  • Sirop:
  • sirop de zahăr ars
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina:

Începem cu crema: punem smântâna la încălzit ;până să înceapă să fiarba adăugam ciocolata rupta bucatele si amestecam ușor până se topeste. Lăsăm amestecul să se răcească. Când s-a racit bine mixam pana obținem o cremă pufoasa;adăugam frișcă bătută și esența de rom si dam la frigider pana la utilizare.


Pentru blat, începem cu separarea oualelor;albușurile le batem spuma tare cu un praf de sare si apoi punem zahărul; gălbenușurile le adăugăm pe rand; acum vine rândul uleiului,apei si la final punem faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Com.poziția o turnam in forma de copt rotunda si dam la cuptor cca 40 minute. Facem testul scobitorii,iar dacă e gata scoatem din forma si lăsăm la răcit pe un grătar. După ce s-au răcit blatul, îl tăiem în 3, insiropam, apoi distribuim crema.


Ornam după preferință; eu am folosit frisca.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

claudiaO 1

25.05.2016, 10:13

Mulțumim pentru gândurile bune

claudiaO 1

25.05.2016, 10:14

Revenit e impropriu spus eu sunt pe aici mai tot timpul doar ca nu am timp să scriu sau să postez, ca apar maimuțele mici si îmi tag tel din nana să vadă pe pis si Ham

MotanLaOale 1

25.05.2016, 21:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Amandina