Tort Amandina

de ana in Torturi, 22 Iun 2010 | 4201 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLATUL
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri faina
  • SIROPUL
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino de ciocolata
  • CREMA
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet unt
  • 3 linguri cacao
  • Glazura
  • 12 linguri zahar
  • 7 linguri apa
  • 3 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron, dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus, pale pale, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa si le mixati cu mixerul. O sa va iasa un aluat mai subtire.


Turnati intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. O bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade. Blatul l-am taiat in 3 si l-am lasat la racit



Il lasam asa si ne ocupam de sirop:


Punem toate ingredientele pt sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute Lasam siropul la racit si mergem mai departe, sa ne ocupam de crema


Intr-un castron punem untul partial topit(traiasca cuptoru' cu microunde) Il mixam bine de tot pana ne iese un fel de maioneza mai slaba

se adauga galbenusurile unul cate unul, zaharul si cacaoa. Mixam pana obtinem crema



Insiropam blaturile si punem crema.


Dam la rece pentru 3-4 ore chiar o noapte.


Apoi preparam glazura ingredientele le punem intr-o craticioara si le fierbem la foc mic pana se topeste zaharul.Turnam cand e calduta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

ana 1

25.06.2010, 22:10

E gata demult ,dar se merita sa-l faci

ela 1

29.06.2010, 14:17

felia mea unde e?

ana 1

29.06.2010, 18:28

Ela pentru tine o sa pregatesc unul special .Cum te mai simti?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

Salata de fasole verde fideluta cu iaurt cremos

pe 19.07 la 23:47

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 22:46

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ricotta si zmeura