Tort Amandina

de ana in Torturi, 22 Iun 2010 | 7132 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLATUL
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 20 gr cacao
  • 8 linguri faina
  • SIROPUL
  • 400 ml apa
  • 200 gr zahar
  • 2 plicuri capucino de ciocolata
  • CREMA
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 pachet unt
  • 3 linguri cacao
  • Glazura
  • 12 linguri zahar
  • 7 linguri apa
  • 3 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron, dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus, pale pale, pana se incorporeaza albusurile. Dupa ce incorporati albusurile , adaugati apoi cate putin din faina amestecata cu cacaoa si le mixati cu mixerul. O sa va iasa un aluat mai subtire.

Turnati intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt. O bagati la cuptor pt 30-35 de min la 175 de grade, ultimele 5 minute ridicati temperatura cuptorului pana la 190 de grade. Blatul l-am taiat in 3 si l-am lasat la racit

Il lasam asa si ne ocupam de sirop:

Punem toate ingredientele pt sirop intr-o craticioara la fiert si din momentul cand incepe sa fiarba mai lasam pe foc 5 minute Lasam siropul la racit si mergem mai departe, sa ne ocupam de crema

Intr-un castron punem untul partial topit(traiasca cuptoru' cu microunde) Il mixam bine de tot pana ne iese un fel de maioneza mai slaba
se adauga galbenusurile unul cate unul, zaharul si cacaoa. Mixam pana obtinem crema

Insiropam blaturile si punem crema.

Dam la rece pentru 3-4 ore chiar o noapte.

Apoi preparam glazura ingredientele le punem intr-o craticioara si le fierbem la foc mic pana se topeste zaharul.Turnam cand e calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

ana 1

25.06.2010, 22:10

E gata demult ,dar se merita sa-l faci

ela 1

29.06.2010, 14:17

felia mea unde e?

ana 1

29.06.2010, 18:28

Ela pentru tine o sa pregatesc unul special .Cum te mai simti?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort red velvet sau catifea rosie