Tort "La mai mult si la mai mare "

de anisoara in Torturi, 19 Iun 2010 | 59322 vizualizari

 

Dupa cum am numarat eu , am ajuns la cifra de 100 de retete pe Bucataras. E mult sau putin ... cu greu am ajuns la prima suta, dar cum se spune vorba in popor - prima suta greu ... mai departe ... n-ai ce face . Va multumesc din suflet pt ca sunteti alaturi si ma sustineti, si pt ca m-ati primit in echipa voastra vesela si plina de viata.

 

INGREDIENTE

  • aluat in foi - cumparat sau preparat
  • lapte condensat- doua cutii
  • unt - 100 gr
  • nuci pisate- 200 gr
pentru ornat
  • 50 gr ciocolata
  • biscuiti  250 gr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "La mai mult si la mai mare ":

Se coc blaturile din aluat in foi. In cazul de fata au fost coapte blaturile dupa reteta urmatoare : http://www.bucataras.ro/retete/3213/prepararea-aluatului-in-foi.html.facaletul .In momentul in care intindeti aluatul, apasati bine cu sucitorul, pentru a nu se evidentia straturile de la aluat. Al doilea aspect: e necesar sa gauriti cu furculita toata suprafata aluatului intins . Se coc blaturile la o temperatura de 150 C , pentru ca trebuie sa fie bine uscate in cuptor. In combinatie cu crema de lapte condensat fiert si nuca faramitata - ele dau un gust crocant. Acesta este efectul acestui tort. Gustul crocant al foilor coapte.


Crema se prepara din lapte condensat fiert , amestecat bine cu unt moale. Laptele condensat se poate cumpara gata fiert , sau daca nu aveti posibilitatea sa cumparati , atunci se fierb borcanele intr-un vas mai mare, asezat la fund cu o stofa , timp de 4 ore. Se raceste si se amesteca cu untul moale.


Se asambleaza tortul din foi , pe care le pasati usor cu mana, daca se farama putin , nu va faceti grija. Se unge cu un strat subtire de crema si se presara cu nuca macinata deasupra. In crema ramasa se adauga putin praf de cacao, sau se topeste o bucata de ciocolata si se orneaza dupa preferinta.


Se poate taia cu un cutit foarte bine ascutit si mai subtire la lama ,formand mici prajituri ornate dupa gust.


 

TIPS-URI

1

La Decor este folosit 2 feluri de lapte condensat- o cutie de lapte condensat cu gust de piersic, care are culoarea rozalie. Este uns deasupra ultimului blat. Alta cutie- lapte condensat fiert. El se vinde gata fiert si e de culoarea maronie si consistenta  care o vedeti pe poze. Eu am luat seringa  cu N 46 care il vedeti in ultima poza- de ornat torturi , am umplut-o cu lapte condensat  si am ornat dupa preferinta Cand faceti carourile pe tort  staruiti-va sa nu beti coniac, cum va sfatuieste  Miha, pt ca o sa va tremure mainile  si nu o sa reusiti, sa le trasati drepte .Aparte , pe o hartie de pergament am desenat un evantai cu creionul si deasupra am desenat cu ciocolata topita. S-a intarit si le-am aranjat pe tort. In mijlocul lor am facut o floricica din lapte condensat fiert . Pe parti am aranjat biscuti de culoare maronie si i-am scris cu ciocolata ramasa. Timpul de decorare 15 minute. E foarte usor si foarte repede. Aparte,  voi descrie o reteta -  mai amanuntita, despre laptele condensat .  Cutiile cumparate de lapte condensat se vad in poza cu a 3 de la urma .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "La mai mult si la mai mare "" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (62)

Bya Ralu 1

15.12.2013, 15:21

super

abstract01 1

15.12.2013, 15:27

iri_iri 1

04.04.2015, 10:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort choux a la creme