Tort amandina, cu afine

de gaby_duceag in Torturi, 12 Aug 2014 | 9825 vizualizari

 

De cand ma stiu am iubit reteta de amandine. Este in topul preferintelor mele pentru prajituri de casa inca de cand am preparat-o pentru prima oara.

O reteta simpla, dulce, din care o felie este suficienta sa astampere pofta de dulce.

Combinatia cu afine n-a facut decat s-o faca si mai buna, gustul acrisor al afinelor completandu-se perfect cu crema dulce a amandinei.

Eu am imbracat tortul tot in crema, dar voi, daca nu agreati atat de multa crema, puteti sa faceti pentru decor o glazura de ciocolata sau sa imbracati tortul in frisca.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • un plic praf de copt
  • un vf cutit sare
  • doua linguri cacao neagra
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri apa

Crema

  • 450 gr unt (daca imbracati totul in crema; daca faceti glazura preparati crema doar din 300 gr unt)
  • 4 galbenusuri
  • 5 linguri cacao neagra
  • o esenta de rom
  • 250 gr zahar

Sirop

  • 400 ml apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri capuccino
  • o esenta rom

In plus

  • Afine
  • fulgi de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort amandina, cu afine:

Blat

  1. Separa albusurile de galbenusuri.
  2. Mixeaza albusurile spuma cu sarea apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea completa a zaharului.
  3. Freaca galbenusurile cu uleiul si apa. Adauga-le peste albusuri.
  4. Adauga si faina cernuta cu cacaua si praful de copt si apoi omogenizeaza usor amestecand de jos in sus.
  5. Toarna compozitia intr-o forma de tort de 22 cm, tapetata, niveleaza si da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 30-35 minute (fa testul cu scobitoarea.

Sirop.

  1. Fierbe la foc mic ingredientele (in afara de esenta) pentru 4-5 minute. Esenta adaug-o dupa ce ai oprit focul.

Crema.

  1. Mixeaza spuma untul impreuna cu zaharul (foloseste un tip de unt de calitate, fara apa)
  2. Galbenusurile bate-le usor cu o furculita, pe baie de abur, 3-4 minute.
  3. Reci, adauga-le peste unt.
  4. Adauga si cacaua, esenta, amesteca usor apoi porneste mixarea si mixeaza pana obtii o crema pufoasa, omogena.

Asamblare

  1. Taie blatul in trei, pe orizontala.
  2. Aseaza prima felie de blat, insiropeaza cu o treime din sirop, intinde 3 -4 linguri crema.
  3. Pune deasupra afine (cat de multe doresti) si apasa-le usor cu mana.
  4. Aseaza a doua felie de blat, insiropeaza.
  5. Intinde 3-4 linguri de crema, pune afine apoi a treia felie de blat.
  6. Insiropeaza.
  7. Imbraca tortul in crema, afine si fulgi de ciocolata si da-l la rece.

Nota.

Fiind un tort cu multa crema de unt e recomandat sa fie lasat la temperatura camerei cu 30 minute inainte de servire.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort amandina, cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Pushaa 1

14.08.2014, 13:15

ce buuun!

- Andreea - 1

17.08.2014, 22:02

Superb

Oana 1

19.02.2015, 12:35

Ma omori cu tortul asta...dupa o ora jumate de sala am dat cu ochii de el...nu e corect

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort amandina