Tort ametitor

de giorgi in Torturi, 30 Ian 2012 | 2768 vizualizari

 

Nu stiu de ce l-am numit asa .Poate pentru ca am incercat senzatia unor multimi de arome,o hora de gusturi.Poate ca am visat la o ninsoare cu flori albe ,asa cum s-au scuturat prin coama ultimului inorog.
Cum a fost nu mai stiu,daca il veti admira, placerea e de partea mea.

giorgi

 

INGREDIENTE

  • Un pachet  piscoturi      
  • Compot de pere si cateva linguri cu  lichior de fragute      
  • Pere din compot si portocale ,taiate bucatele ,maruntele      
  • Crema 1
  • 500 gr frisca    
  • 2 pliculete zahar vanilat daca folosim smantana dulce.
  • Zahar farin cateva linguri,cat mai putine
  • - Un blat pandispan din:
  • 3 oua ·        
  • 3 linguri zahar 
  • 4 linguri de faina   
  • un praf de sare
  • un varf de lingurita cu bicarbonat stins in otet sau lamaie
  • Blat de bezea:
  • 6 albusuri
  • 12 linguri zahar (cu varf)
  • zahar vanilat
  • 2 cani cu nuca
  • 3 linguri amidon alimentar
  • zeama lamaie
  • sare ,un varf de cutit
  • Crema 2:
  • 150 ml lapte
  • 6 galbenusuri
  • 75 gr zahar
  • 300 gr unt 
  • 2 linguri cacao
  • sare ,un varf de cutit
  • esenta de rom
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata ·        
  • 50 gr margarina ·        
  • 100 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ametitor:

Construim foile de bezea separat. Batem cate doua albusuri cu un praf de sare ,pana se face spuma.Adaugam 4 linguri de zahar si zahar vanilat si batem dupa fiecare lingura pana se face o bezea lucioasa ,ca o halvita.Batem pe baie marina ,adaugam o lingurita zeama de lamaie si mai batem inca putin.Punem nuca prajita putin si pisata un pic mai mare.Adaugam si o lingura amidon alimentar.Le amestecam cu grija ,cu lingura.


Pe fundul unei cratite punem hartie de copt si aranjam bezeaua in forma de blat.O nivelam cu cutitul. Dam la cuptor cu foc mic si usa intredeschisa. Cam doua ore, pana se usuca bezeaua, dureaza. Cand il atingem cu mana simtim ca a devenit casant. Repetam operatia cu celelalte doua blaturi.


Crema: Mixam galbenusurile cu sare,zahar pana devin o crema frumoasa.Punem laptele si le amestecam . Le asezam pe baie marina si amestecam pana se ingroasa.Adaugam esenta de rom. Mixam (amestecam cu o lingura )untul moale,la temperatura camerei ,pana devine o crema si incorporam crema de galbenusuri ,lingura cu lingura.La sfarsit punem cacao.


Pandispanul se realizeaza prin separarea albusurilor de galbenusuri. Se bat (mixeaza)albusurile spuma tare cu un praf sare,se adauga apoi zaharul ,lingura cu lingura,batandu-se dupa fiecare pana la obtinerea unei paste ca halvitza .Galbenusurile amestecate pasta se incorporeaza usor cu lingura .Punem apoi faina ,lingura cu lingura ,incorporand tot cu grija.La urma hop si cu bicarbonatul stins cu lamaie .Coacem la foc potrivit pana se aureste frumos(testul scobitoarea).


Asamblare tort :


-Punem un strat de piscoturi insiropate in compot de pere si lichiorul de fragute .


-Peste acesta punem ½ frisca batuta bine si amestecata cu zahar pudra si un plic de zahar vanilat.Nu exageram cu zaharul ,tortul avand si blaturi de bezea care sunt suficient de dulci.


-Presaram fructele taiate bucatele


-Urmeaza un blat de bezea


-crema de galbenusuri cu cacao


-blat de bezea


-crema de galbenusuri


-blat bezea


-crema galbenusuri


-ultima parte din frisca ce ne-a ramas


-presaram pere si portocale


-blat pandispan pe care il insiropam tot cu compot de mere si lichior de fragute


Il dam la frigider sa se patrunda aromele,sa se inchege bine si ii aplicam o glazura ciocolata.Ciocolata,laptele si margarina topim la foc mic ,o lasam sa se racoreasca si o turnam peste tort.


Eu am ornat cu nuci tavalite prin zahar ars , flori din pasta de zahar si o jucarie din zahar ars ,asa a’ la Anastasia.Multumesc inca o data Anastasia!


Fin!Sper ca n-am uitat nimic! Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ametitor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

LUK 1

04.02.2012, 18:12

super!as fi vrut sa vad si o sectiune..cred ca a fost un deliciu

giorgi 1

08.02.2012, 12:05

A fost un tort aniversar si l-am daruit colegelor,la serviciu .A fost mancat rapid si n-am apucat sa-l pozez.Poate data viitoare....
Intr-adevar a fost o minunatie ,asa cum s-a dorit :maaare si buuun!

Ina 1

12.03.2012, 08:17


COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si frisca