Tort "Andrei"

de Lavinia in Torturi, 20 Oct 2013 | 4663 vizualizari

 

Este ziua unui verisor tare drag mie care a implinit 7 anisori frumosi!La multi ani copil drag!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 7 oua
  • 300 g faina
  • 300 g zahar
  • 40 g cacao(2 linguri mari)
  • 1 praf de copt
  • 18 linguri de apa fierbinte
  • 1 fiola esenta de vanilie

Sirop:

  • 100 g zahar
  • 400 ml apa
  • 2 linguri miere
  • 1 lingurita esenta de rom/vanilie

Crema:

  • 1 l lapte
  • 250 g zahar
  • 100 g faina
  • 30 g amidon
  • 1 pastaie de vanilie
  • 200 ml frisca lichida

Glazura/Decor:

  • 250 g piscoturi
  • 200 g ciocolata cu lapte+70 ml frisca lichida
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Andrei":

Separa albusurile de galbenusuri.

Intr-un bol incapator mixeaza galbenusurile cu zaharul si vanilia apoi adauga treptat din apa fierbinte si mixeaza pana se topeste zaharul.

Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si cerne-le in prealabil de 2-3 ori.

Adauga amestecul uscat peste galbenusuri si omogenizeaza bine.

Separat mixeaza bine albusurile cu un praf de sare.

Adauga albusurile in 2-3 transe peste crema de galbenusuri amestecand usor cu miscari circulare cu ajutorul unei spatule.

Tapeteaza o tava (26 cm) cu unt si faina (sau hartie de copt) si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru aprox. 35-40 de minute(testul scobitorii).

Lasa blatul sa se raceasca complet(eu l-am lasat peste noapte) iar apoi taie-l in 4 felii cu ajutorul unui cutit foarte ascutit sau un taietor special de blaturi.

Pentru sirop fierbe apa cu zaharul pana se topeste zaharul.

Lasa siropul sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei apoi adauga mierea si esenta.

Intr-o craticioara pune faina,zaharul si amidonul si semintele de la o pastaie de vanilie.

Adauga treptat din lapte amestecand energic cu un tel pentru a nu se forma cocoloase.

Pune crema pe foc foarte mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o  budinca.(eu am lasat-o cam 15 minute)

Mixeaza frisca tare apoi incorporeaz-o in crema de lapte complet racita.

Asamblare:

Pe platoul pe care vei servi tortul pune prima foaie de blat si insiropeaz-o.

Pune 1/3 din crema si niveleaza bine.

Procedeaza la fel pana termini.

Pune de jur imprejurul tortului piscoturi si strange bine cu o panglica.(Este un tort destul de greu datorita cremei de lapte si trebuie sustinut pentru a nu risca sa se lase)

Topeste ciocolata cu frisca pe baie de aburi si glaseaza toata suprafata tortului.

Lasa tortul la rece pentru minim 8 ore sau peste noapte apoi decoreaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Andrei"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

Prajitura cu gem de prune,o reteta gustoasa de post

pe 22.04 la 18:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert tort spirala cu crema de fructe de padure