Tort de ciocolata cu crema de castane.

de dicarmencitta1957 in Torturi, 3 Iun 2010 | 14675 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru ca unul din baietii mei mananca foarte des crema de castane pe care o cumpara de la Carrefour.Asa mi-a venit ideea cu crema de castane si chiar nu imi pare rau,pentru ca a iesit o bunatate acest tort cu crema de castane.Crema de castane la borcan este foarte groasa,adica mai tare si trebuie amestecata cu frisca ca sa fie mai usor de intins pe blatul de tort.Puteam sa fac o crema de ciocolata sau de ness separat ca sa inmoi crema de castane,dar am spus ca mai bine pun frisca ca sa nu amestec prea mult cremele si chiar a fost foarte buna crema.

 

INGREDIENTE

  •  1 blat de tort din ciocolata.
  • 2 borcane de crema de castane
  • 2 borcane de cirese in suc de cirese
  • 1 cutie de frisca lichida Hulala(500 ml)
  • 2 pliculete de ciocolata-glazura
  • 300 gr nuca taiata cu un cutit.
  • zahar brut ptr frisca,3 sau 4 linguri.
  • 50 ml lichior amaretto ptr sirop.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu crema de castane.:

Pregatim mai intai crema de castane,din cele 2 borcane si pe care o amestecam cu cateva linguri de frisca Hulala.Eu am pus 6 linguri de frisca la 600gr crema de castane.Amestecam bine crema cu o lingura de lemn,ca sa se incorporeze bine frisca si apoi bagam crema la frigider.Pregatim si frisca Hulala,la care am adaugat 4 linguri de zahar brut,dupa care o vom baga la frigider.Pregatim siropul pentru insiropat blaturile.Eu am facut din 250 ml apa,la care am adaugat 4 sau 5 linguri de zahar brut,depinde de gustul fiecaruia.Punem ibricul pe foc pana ce se dizolva bine zaharul si la urma adaugam se 50 ml lichior Amaretto.Trecem la insiroparea blaturilor,adaugam crema din abundenta si peste crema venim si cu un strat generos de nuca,macinata sau taiata cu un cutit.Eu am taiat nuca cu un cutit deoarece ne place sa fie un pic mai mare,nu macinata fin.Dupa ce am insiropat si pus crema si nuca,deasupra punem si glazura de ciocolata,frisca si ciresele din borcan.Pofta buna !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu crema de castane." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (55)

Mihaela11_jo 1

16.03.2012, 20:33

La Multi Ani!

Bya Ralu 1

03.07.2012, 21:51

super

Alexandra Burz 1

16.03.2014, 23:37

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort parfe de ciocolata