Tort cu pere si crema de branza

de Corinuta in Torturi, 24 Sep 2010 | 3554 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat :
  • 250 g faina alba
  • 70 g zahar
  • 125 g unt rece
  • 1 galbenus
  • Ptr umplutura :
  • 250 g mascarpone
  • 250 g branza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100 g samburi de nuca
  • 1 conserva de jumatati de pere (800 g)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu pere si crema de branza:

Se amesteca faina cu zaharul. Se sfarama untul, se adauga peste galbenus impreuna cu 1-2 linguri de apa rece si se framanta bine impreuna cu faina si zaharul. Se modeleaza un cerc astfel incat sa acopere o forma de 26 cm si sa ramana o margine de 3 cm inaltime. Se lasa la frigider o ora.

Se preincalzaste cuptorul la 180 de grade, se baga aluatul in cuptor si se coace aprox. 25 de minute, apoi se scoate.

Se toaca samburii de nuca si se prajesc intr-o tigaie. Se amesteca bine crema mascarpone cu branza pasata, sucul de lamaie si zaharul vanilat. Se bate frisca pana se obtine o spuma tare, apoi se amesteca cu crema de branza.

Se intinde crema peste aluat. Se scurg perele si se aseaza peste crema. Se presara deasupra nuca si se da la frigider ptr cateva ore. Apoi se taie felii si se serveste.

 

TIPS-URI

1

Inainte de coacere se pune o hartie de copt peste aluat si se presara peste ea boabe de fasole uscata.

2

Se pot folosi si pere proaspete taiate felii, eventual fierte 10 minute intr-un amestec de apa cu vin alb si zahar.

RETETA IN IMAGINI

Tort cu pere si crema de branza-0
Tort cu pere si crema de branza-1
Tort cu pere si crema de branza-2
Tort cu pere si crema de branza-3
Tort cu pere si crema de branza-4
Tort cu pere si crema de branza-5
Tort cu pere si crema de branza-6
Tort cu pere si crema de branza-7
Tort cu pere si crema de branza-8

COMENTARII (24)

Corinuta

Corinuta 1

25.09.2010, 22:13

Mersi Dana!

nadina73

nadina73 1

29.09.2010, 00:09

5f

elena1988

elena1988 1

08.02.2011, 10:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!