Tort cu pere si crema de branza

de Corinuta in Torturi, 24 Sep 2010 | 5209 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat :
  • 250 g faina alba
  • 70 g zahar
  • 125 g unt rece
  • 1 galbenus
  • Ptr umplutura :
  • 250 g mascarpone
  • 250 g branza de vaci
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 100 g samburi de nuca
  • 1 conserva de jumatati de pere (800 g)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu pere si crema de branza:

Se amesteca faina cu zaharul. Se sfarama untul, se adauga peste galbenus impreuna cu 1-2 linguri de apa rece si se framanta bine impreuna cu faina si zaharul. Se modeleaza un cerc astfel incat sa acopere o forma de 26 cm si sa ramana o margine de 3 cm inaltime. Se lasa la frigider o ora.


Se preincalzaste cuptorul la 180 de grade, se baga aluatul in cuptor si se coace aprox. 25 de minute, apoi se scoate.


Se toaca samburii de nuca si se prajesc intr-o tigaie. Se amesteca bine crema mascarpone cu branza pasata, sucul de lamaie si zaharul vanilat. Se bate frisca pana se obtine o spuma tare, apoi se amesteca cu crema de branza.


Se intinde crema peste aluat. Se scurg perele si se aseaza peste crema. Se presara deasupra nuca si se da la frigider ptr cateva ore. Apoi se taie felii si se serveste.

TIPS-URI

1

Inainte de coacere se pune o hartie de copt peste aluat si se presara peste ea boabe de fasole uscata.

2

Se pot folosi si pere proaspete taiate felii, eventual fierte 10 minute intr-un amestec de apa cu vin alb si zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Concurs - Reteta anului 2020

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Corinuta 1

25.09.2010, 22:13

Mersi Dana!

nadina73 1

29.09.2010, 00:09

5f

elena1988 1

08.02.2011, 10:55

COMENTEAZA

Concurs - Reteta anului 2020
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8767 puncte

mihaelar63

5278 puncte

mirela0911

4877 puncte

Rocsi

4727 puncte

Constelatialeu

4318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Drob usor de pui
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)