Tort cu lime si afine - Dukan

de Criss in Torturi, 6 Mai 2014 | 6912 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -3 oua
  • -3 linguri indulcitor Stevia
  • -1 cutie iaurt activia 0.1%
  • -1 plic praf de budinca cu gust devanilie
  • -4 linguri tarate de ovaz macinate fin
  • -esenta de vanilie
  • -1 lingurita praf de copt
  • Mousse de lamaie
  • -2 oua
  • -1 plic praf de budinca cu gust de lamaie
  • -3 linguri indulcitor pudra Clio/Stevia
  • -500 ml lapte 0.1%
  • -1 plic gelatina Dr.Oetker
  • -coaja de lime
  • -zeama de la o jumatate de lime
  • Crema de afine:
  • -2 linguri afine congelate
  • -2 linguri indulcitor pudra Clio
  • -2 cutii crema de branza cu iaurt grecesc 0.2%
  • -1 cutie branza Fagaras 3%
  • -1 plic gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu lime si afine - Dukan:

Albusurile se bat spuma, apoi se adauga indulcitorul si se bat in continuare pana rezulta o bezea lucioasa si tare. Se adauga apoi galbenusurile, iaurtul, si in final praful de budinca amestecat cu taratele si praful de copt. Se amesteca cu o spatula, apoi se adauga esenta de vanilie . Se toarna compozitia in tava de tort tapetata cu hartie de copt si se coace aproximativ 25 minute la foc mic in cuptorul preincalzit.


Pentru crema, gelatina se hidrateaza in putin lapte. Ouale se separa si se bat albusurile spuma. Galbenusurile se amesteca cu indulcitorul, praful de budinca, coaja de lime si laptele. Se fierbe crema pana se ingroasa, amestecand in continuu. Cand e fiarta, se ia de pe foc si se adauga gelatina hidratata si zeama de lime. Se amesteca bine, apoi se adauga albusurile batute spuma.


In tava de tort se pune blatul, se toarna crema si se pune tava in frigider pana se intareste crema. Nu dureaza mai mult de o ora.


Intre timp se prepara crema de afine astfel: Gelatina se hidrateaza in zeama lasata de afine. Afinele se paseaza printr-o sita astfel incat razulta un piure fin. Intr-un bol se pune branza Fagaras si se paseaza cu blenderul vertical, sa rezulte o crema fina. Se pune si crema de branza, scursa in prealabil. Se adauga indulcitorul, piureul de afine si gelatina topita. Crema rezultata se pune putin la rece, apoi se toarna intr-un posh si se orneaza tortul. Crema e destul de moale, motiv pentru care rozetele nu sunt atat de frumoase, dar se mai intareste in frigider.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu lime si afine - Dukan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

babi5 1

21.05.2014, 08:29

Aurelia 07_07 1

25.05.2014, 23:02

Criss 1

26.05.2014, 09:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat