Tort cu crema de branza si ciocolata

de mirela0911 in Torturi, 4 Ian 2011 | 2712 vizualizari

 

Am vrut sa iasa altfel, inspirandu-ma dintr-o revista dar nu a iesit blatul ca sa-l pot taia in trei, asa ca a trebuit sa modific reteta de baza.

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:  
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 120g zahar
  • 100 g faina
  • 30 ml ulei
  • Pt.crema de ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • 200g ciocolata neagra
  • 20 g unt
  • esenta rom
  • Pt.crema de branza
  • 250g branza dulce grasa
  • 250 ml frisca lichida
  • zahar pudra dupa gust
  • esenta vanilie

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si ciocolata:

Blatul: albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga pe rand galbenusurile amestecate cu uleiul. Se incorporeaza faina usor dupa care se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt (eu l-am pus intr-o tava mai mare si din cauza asta nu l-am putut taia in trei). Se da la cuptor pt 45 de minute la foc potrivit dupa care se lasa la racit in tava. Se taie in doua.


Crema de ciocolata: se pune frisca pe foc si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se pune ciocolata rupta bucatele si untul, se amesteca pana la omogenizare. Se lasa la racit dupa care se tine la frigider cateva ore.


Crema de branza: se bate frisca cu zaharul dupa care se adauga branza si esenta de rom si se bat in continuare pana se omogenizeaza.


Asamblarea tortului: luam primul blat si-l insiropam bine (eu am facut sirop din apa, zahar si esenta de rom dupa ochi). Cu un posh punem crema de branza in cercuri lasand cate un rand liber intre ele. Cand am terminat cu crema de branza, umplem celelalte spatii cu crema de ciocolata batuta cu mixerul pana devine spumoasa. Lasam putina crema si pentru ornat.


Se pune celalalt blat pe care l-am insiropat si se orneaza dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

05.01.2011, 09:37

gustos

divainbucatarie 1

05.01.2011, 09:59

cred ca e delicios...

mirela0911 1

05.01.2011, 19:15

Va multumesc pt aprecieri Intr-adevar a fost bun, am avut emotii pana sa-l incep

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort Extasy cu patru feluri de bezea