Tort cu crema de branza si ciocolata

de mirela0911 in Torturi, 4 Ian 2011 | 2913 vizualizari

 

Am vrut sa iasa altfel, inspirandu-ma dintr-o revista dar nu a iesit blatul ca sa-l pot taia in trei, asa ca a trebuit sa modific reteta de baza.

 

INGREDIENTE

  • Pt.blat:  
  • 4 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 120g zahar
  • 100 g faina
  • 30 ml ulei
  • Pt.crema de ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • 200g ciocolata neagra
  • 20 g unt
  • esenta rom
  • Pt.crema de branza
  • 250g branza dulce grasa
  • 250 ml frisca lichida
  • zahar pudra dupa gust
  • esenta vanilie

 

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de branza si ciocolata:

Blatul: albusurile se bat spuma cu zaharul si se adauga pe rand galbenusurile amestecate cu uleiul. Se incorporeaza faina usor dupa care se toarna intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt (eu l-am pus intr-o tava mai mare si din cauza asta nu l-am putut taia in trei). Se da la cuptor pt 45 de minute la foc potrivit dupa care se lasa la racit in tava. Se taie in doua.


Crema de ciocolata: se pune frisca pe foc si se aduce la punctul de fierbere. Se ia de pe foc si se pune ciocolata rupta bucatele si untul, se amesteca pana la omogenizare. Se lasa la racit dupa care se tine la frigider cateva ore.


Crema de branza: se bate frisca cu zaharul dupa care se adauga branza si esenta de rom si se bat in continuare pana se omogenizeaza.


Asamblarea tortului: luam primul blat si-l insiropam bine (eu am facut sirop din apa, zahar si esenta de rom dupa ochi). Cu un posh punem crema de branza in cercuri lasand cate un rand liber intre ele. Cand am terminat cu crema de branza, umplem celelalte spatii cu crema de ciocolata batuta cu mixerul pana devine spumoasa. Lasam putina crema si pentru ornat.


Se pune celalalt blat pe care l-am insiropat si se orneaza dupa preferinte.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de branza si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mamaieelena 1

05.01.2011, 09:37

gustos

divainbucatarie 1

05.01.2011, 09:59

cred ca e delicios...

mirela0911 1

05.01.2011, 19:15

Va multumesc pt aprecieri Intr-adevar a fost bun, am avut emotii pana sa-l incep

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si fructe de padure