Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea

de nico15 in Torturi, 13 Dec 2013 | 5465 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 10 oua,
  • 250 g de zahar,
  • 5 linguri de apa,
  • 2.5 linguri de ulei,
  • 320 g de faina,
  • 30 g de cacao
  • Mousse:
  • 1 kg de frisca lichida 32%,
  • 250 ml lapte,
  • 20 g gelatina (2 plicuri hidratate in avans in apa rece)
  • 300 g de ciocolata cuvertura,
  • 340 g de bezea,
  • Sirop:
  • 150 g de zahar,
  • 75 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea:

Se separa ouale, albusurile la robot se bat pana prind volum dupa care se adauga treptat zaharul tos. Se bate bine sa faca bezeaua moate, dupa care se scoate si se pune intr-un castron de plastic. Separat amestecam galbenusurile cu uleiul, apa si adaugam peste albusuri in bloc. Se va amesteca cu spatula de jos in sus pentru a aera compozitia.



Cernem faina si cacaoa si le adaugam bloc la final peste celelalte ingrediente. Punem hartie de copt intr-o forma si adaugam compozitia, intindem pe margini compozitia si vom la la cuptor T180 de grade aproximativ 35 de minute. Incercam daca este facut prin apasarea tortului in mijloc daca revine la forma initiala inseamna ca este copt(elasticitate), daca nu se continua coacerea. Dupa aceea se scoate de la cuptor si se lasa la racit.


Pentru sirop ingredientele(zaharul si apa) Se pun pe foc si se fierb pana rezulta un sirop de consistenta lichida, la final luam de pe foc si adaugam esenta de rom (portocala/vanilie).


Etapele sunt urmatoarele:


1. Batem frisca la robot


2. Punem laptele pe foc sa fiarba


3. Maruntim ciocolata si adaugam putin laptele fierbinte peste, aceasta se va topi.


4. Hidratam gelatina in apa rece.


5. Luam restul de lapte de pe foc, lasam sa se raceasca un pic, in el am adaugam ciocolata care s-a topit acum adaugam si gelatina hidratata, lasam sa se raceasca putin dupa care dam la frigider bolul.


6. Pregatim bezeaua, batem bine albusurile.


7. Topim zaharul in apa pe foc cel pentru sirop(apa doar cat sa acopere zaharul)


8. Adaugam siropul in bezea si continuam baterea la robot


9. Adaugam amestecul de ciocolata cu lapte in bezea si omogenizam


10. Am taiam 2 straturi din blatul de tort, acestea le-am pus in cerc si am pus in laterala plastic,(fasii pentru a nu se lipi de forma si de a inalta tortul)


11. Punem in interiorul cercului primul blat, peste care adaugam crema mousse


12. Punem visine peste


13. Iarasi crema un strat


14. Punem alt blat


15. Alt strat de crema si iar visine


16. Vom avea 2 blaturi si trei randuri de crema, la final vine crema de mousse.


17. Nivelam frumos si dam tortul peste noapte la congelator sa se intareasca crema de mousse


18. Pregatim martipanul cu care vom imbraca tortul, il intindem cu ajutorul rollerului dupa care il asezam peste tort si trecem la decorarea lui ca in imaginile alaturate, decoram cu floricele, trandafiri, fluturasi din martipan si bombonele argintii. De asemeni vom desena pe petalele trandafirilor cu marker alimentar(se gaseste la Megaimage, de la Dr.Oetker si este comestibil).


19. Se da la frigider 20. Se va taia cu cutitul inmuiat in apa fierbinte, se portioneaza si se serveste.


Pentru a putea realiza acest minunat tort, buna mea prietena Oana m-a ajutat foarte mult si ii multumesc .


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cora cu mousse de ciocolata si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

nico15 1

13.12.2013, 22:00

Va multumesc tuturor, sunteti minunati.

LUK 1

13.12.2013, 22:37

super!

iri_iri 1

19.12.2013, 07:35

ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Garfield