Tort cu rulada si crema de visine

de corina241 in Torturi, 12 Mar 2013 | 12811 vizualizari

 

La multi ani,Dia!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente

Blatul cu cacao:se va coace in tava mare de 35cm/30 cm

  • 4 oua,
  • 150 g zahar,
  • 120 g faina,
  • 3 linguri cacaua,
  • coaja rasa de portocala

Rulada:se va coace intr-o tava mai mica de 22cm/35 cm

  • 3 oua,
  • 120g zahar,
  • 60g faina
  • + 4 linguri de nutella

Crema:

  • 300 ml iaurt,
  • 300 ml frisca,
  • 15 g gelatina,
  • visinele dintr-un compot,
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri suc de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu rulada si crema de visine:


Pentru blatul de cacao:


Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul, se mixeaza bine, bine apoi se adauga galbenusurile si la final faina si cacaua.

Se coace blatul intr-o tava mare in care s-a pus hartie de copt.


Pentru blatul de rulada


Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul, se mixeaza bine, bine apoi se adauga galbenusurile si la final faina. Se coace intr-o tava in care am pus hartie de copt. Imediat ce se scoate din cuptor se desface hartia de copt si se ruleaza strans, se lasa 5 minute apoi cu mare atentie se desfac, se unge cu nutella sau crema de ciocolata dupa care se ruleaza strans. Se inveleste intr-un prosop si se lasa la racit


Crema:


Frisca se mixeaza si se amesteca cu iaurtul. Gelatina se pune la hidratat cu putina apa 15 minute, apoi se topeste pe baie de aburi impreuna cu zaharul si visinele. Se lasa gelatina sa se rocoreasca si se toarna peste frisca cu iaurt, se adauga sucul de lamaie si se mixeaza bine. Crema obtinuta se da la rece 15 minute pana se leaga.


Asamblare:


Se tapeteaza cu folie de naylon sau hartie de copt tava de chec in care se va monta tortul. Blatul de cacaua se imparte in patru foi astfel: o foaie se aseaza pe fundul tavii, doua felii pe peretii laterali, iar ultima mai lata, va fi capacul. Se aseaza prima foaie in tava se pune 1/3 din crema, se aseaza rulada cu nutella se acopera cu restul de crema si se pune deasupra ultima foaie. Se aseaza o tava peste tort si se da la rece timp de cel putin 3 ore, apoi se rastoarna si se orneaza dupa imaginatie.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu rulada si crema de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

jolygina 1

17.12.2013, 22:25

adasev12 1

17.12.2013, 22:29

iri_iri 1

17.12.2013, 22:41

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si visine