Tort trunchi de copac

de BucatarialuiDodo in Torturi, 17 Dec 2010 | 11163 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 ouă mari
  • 120 g zahăr
  • 100 g nuci măcinate
  • 90 g făină
  • 15 ml rom
  • Pentru crema:
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 100 g cacao
  • 350 g unt
  • 1 zahăr vanilat
  • 60 ml apă
  • Sirop:
  • 50 ml rom
  • 50 ml apă
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort trunchi de copac:

Blat:

Albuşurile se bat spumă, apoi se adaugă zahărul şi se bat din nou până la dizolvarea completă a zahărului. Se adaugă gălbenuşurile, nuca măcinată, făina şi romul şi se amestecă uşor cu lingura. Compoziţia rezultată se pune într-o tavă dreptunghiulară, îmbrăcată cu hârtie de copt. Se coace blatul în cuptorul preîncălzit până trece testul cu „scobitoarea” (atunci când scobitoarea iese curată din blat, înseamnă că acesta este copt). Blatul fierbinte se răstoarnă pe un prosop de bucătărie, se scoate hârtia de copt şi se rulează.

Crema:

Ouăle, zahărul, apa şi cacao se pun într-un vas pe baie de aburi şi se fierbe până se îngroaşă amestecul. Când acesta este rece, se adaugă untul la temperatura camerei şi se amestecă bine.

După ce blatul s-a răcit, se însiropează cu amestecul de apă şi rom şi se umple rulada cu 2/3 din cremă. Cu restul de cremă se îmbracă tortul şi cu ajutorul unei linguri se dă aspectul trunchiului de copac. Se orneză cu bucăți de ciocolată sau fructe de pădure, după plac.

 

RETETA IN IMAGINI

Tort trunchi de copac-0
Tort trunchi de copac-1

COMENTARII (19)

elena1988

elena1988 1

12.01.2011, 14:19

DIANA B

DIANA B 1

18.08.2011, 09:34

La multi aaaaaaaaaani !!!
Minunata jucarica

Lau

Lau 1

18.08.2011, 10:50

la multi ani

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!