Supa crema de dovleac, cu castane

de Ksenya in Supe, 20 Dec 2020 | 3476 vizualizari

 

 
Va prezint o supa savuroasa, satioasa si delicata.
 
Am preparat-o in varianta de post. Plina de nutrienti cu o aroma placuta. Rasfat pentru papilele gustative.
 
Iata cateva motive pentru a o prepara.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 500 g castane
  • 1 kg dovleac curatat de seminte si nervuri
  • 1 ceapa mare
  • cateva fire de sofran sau o jumatate de lingurita rasa de curcuma.
  • 150 ml de smantana vegetala
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 1 morcov potrivit
  • 2 l stock de legume sau apa
  • Un varf cutit nucsoara
  • Sare dupa gust
  • Piper alb macinat dupa gust
  • Pentru garnisit (optional)
  • Sos de rodii.
  • Seminte decojite de care va plac
  • Pentru un plus de savoare o crenguta de rozmarin
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de dovleac, cu castane:

 

Castanele le spalam si le crestam cu un cutit.

 Le dam la cuptor prealabil incalzit si le coacem la 180 grade C, pana observam ca s-a desfacut in zona crestata, cam 10 minute sau in functie de cuptor.

Scoatem castanele, le lasam sa raceasca atat cat sa nu ne frigem  si le decojim.

 Imediat in cuptorul incins, punem dovleacul taiat felii la copt, il lasam 20 minute, apoi ii inlaturam coaja coapta si-l punem intr-un castron.

 Intr-o oala adaugam uleiul, cand s-a incalzit suficient, adaugam ceapa taiata grosier la fel si morcovul.

Sotam, apoi adaugam curcuma sau sofranul, adaugam 2 litri de supa de legume fierbinte si lasam la foc mic 20 minute .Apoi adaugam dovleacul si pasam cu blenderul.

  Va rezulta o crema fina.

 Mai adaugam supa dupa consistenta dorita, adaugam castanele coapte, nucsoara, potrivim de sare si piper, mai lasam la foc mic 4-5 minute.  La sfarsit adaugam smantana vegetala.

 Garnisim cu sos de rodii si seminte.

 Supa este gata!

 Pofta buna!

 

 

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui samantana vegetala cu una normala cu minim 30 % cand nu este post

2

Nu lasati prea mult dovleacul in cuptor se va caramelize si va inchide culoarea supei

3

Castanele se decojesc cat sunt calde,daca sunt reci decojirea se va face mai greu

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac, cu castane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema din frunze de ridichi