Tort aniversar

de Bunica in Torturi, 1 Mai 2014 | 3072 vizualizari

 

Ehhhhhhhhh,cat de repede trec anii!Si uite asa am ajuns .....sa nu spun la cati:)))Am ales sa-mi fac un tort ,care este usor,racoros si gustos.Mie imi place ,nu stiu daca o sa va placa,dar facandu-l pentru mine............;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema tiramisu:
  • 500 g. mascarpone de la Delaco
  • 5 galbenusuri
  • 100 g. zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema cu zmeura:
  • 500 g. zmeura
  • 100 g. zahar
  • 1 plic gelatina
  • 250 ml. smantana pentru frisca
  • 400 g. samantana grasa
  • Glazura
  • 200 g. ciocolata Cuvertura
  • 100g smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Blat


Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile se mixeaza cu un praf de sare,cand au inceput sa-si mareasca volumul se adauga zaharul mixand in continuare.


Adauga galbenusurile mixand la vitea mare, cacao si vanilia.


Faina se adauga si se amesteca usor su o spatula de jos in sus.


Pregatim forma cu inel detasabil si ingingem cuptorul la 170 grade.


Intreaga compozitie se toarna in tava si se introduce in cuptor.


Se face testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca ,apoi taiem blatulin doua.


Crema tiramisu:


Mascarpone se mixeaza cu 100 g. zahar.Adaugam pe rand galbenusurile si vanilia mixand in continuare.


Crema de zmeura:


500 g. zmeura se pune pe foc cu 100 g. zahar.


Fierbem pana se ingroasa putin. Lasa sa se raceasca.


Punem gelatina la hidratat in 100 ml. apa rece.


Mixam frisca ilchida amestecata cu smantana pana sta pe teluri.


Peste frisca turnam compozitia de zmeura,gelatina mixand in continuare.


Glazura:


Smantana o punem la incalzit,adaugam ciocolata si tinem pe foc pana se omogenizeaza si devine fluida.


Asamblare


Punem un blat pe platou.


Crema tiramisu


Crema cu zmeura


Al doilea blat


Glazura de ciocolata.Deasupra am ras putina ciocolata.





TIPS-URI

1

Blatul nu se insiropeaza.Fiind foarte subtire isi trage umezeala de la creme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

MIUTA 1

03.05.2014, 20:06

mihaelar63 1

03.05.2014, 20:40

Nu-i politicos sa refuzam

CameliaR 1

06.11.2015, 23:49

Mmmm,arata absolut delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pizza cu aluat pufos
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornuri cu cremwursti

ieri la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

ieri la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

RETETA RECOMANDATA
Tort spirala - pentru tripla aniversare