Tort aniversar

de Bunica in Torturi, 1 Mai 2014 | 2196 vizualizari

 

Ehhhhhhhhh,cat de repede trec anii!Si uite asa am ajuns .....sa nu spun la cati:)))Am ales sa-mi fac un tort ,care este usor,racoros si gustos.Mie imi place ,nu stiu daca o sa va placa,dar facandu-l pentru mine............;)

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • Crema tiramisu:
  • 500 g. mascarpone de la Delaco
  • 5 galbenusuri
  • 100 g. zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Crema cu zmeura:
  • 500 g. zmeura
  • 100 g. zahar
  • 1 plic gelatina
  • 250 ml. smantana pentru frisca
  • 400 g. samantana grasa
  • Glazura
  • 200 g. ciocolata Cuvertura
  • 100g smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Blat


Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile se mixeaza cu un praf de sare,cand au inceput sa-si mareasca volumul se adauga zaharul mixand in continuare.


Adauga galbenusurile mixand la vitea mare, cacao si vanilia.


Faina se adauga si se amesteca usor su o spatula de jos in sus.


Pregatim forma cu inel detasabil si ingingem cuptorul la 170 grade.


Intreaga compozitie se toarna in tava si se introduce in cuptor.


Se face testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca ,apoi taiem blatulin doua.


Crema tiramisu:


Mascarpone se mixeaza cu 100 g. zahar.Adaugam pe rand galbenusurile si vanilia mixand in continuare.


Crema de zmeura:


500 g. zmeura se pune pe foc cu 100 g. zahar.


Fierbem pana se ingroasa putin. Lasa sa se raceasca.


Punem gelatina la hidratat in 100 ml. apa rece.


Mixam frisca ilchida amestecata cu smantana pana sta pe teluri.


Peste frisca turnam compozitia de zmeura,gelatina mixand in continuare.


Glazura:


Smantana o punem la incalzit,adaugam ciocolata si tinem pe foc pana se omogenizeaza si devine fluida.


Asamblare


Punem un blat pe platou.


Crema tiramisu


Crema cu zmeura


Al doilea blat


Glazura de ciocolata.Deasupra am ras putina ciocolata.





 

TIPS-URI

1

Blatul nu se insiropeaza.Fiind foarte subtire isi trage umezeala de la creme.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

MIUTA 1

03.05.2014, 20:06

mihaelar63 1

03.05.2014, 20:40

Nu-i politicos sa refuzam

Camelya 1

06.11.2015, 23:49

Mmmm,arata absolut delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Red Velvet Cake