Tort aniversar cu fructe.

de Andreea Baraboi in Torturi, 20 Mai 2015 | 4017 vizualizari

 

Cum maine am in familie 5 sarbatoriti Constantin si Elena si desigur destui invitati cum sa lipseasca traditionalul tort pe langa celelalte pregatiri.,
Cum la noi in familie numele Constantin e traditie si care desigur va continua tin sa le urez tururor sarbatoritilor un calduros la multi ani si indeplinirea tuturor dorintelor... In special sotului meu, mamei mele, socrului meu, bunicii, verisoarei!!
Va urez o zi de sarbatoare imbelsugata si plina de soare si multe zambete !!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 510 g faina
  • 510 g zahar
  • 100 ml apa
  • 2 prafuri copt
  • un varf de sare
  • 1kg frisca lichida
  • 1 borcan piersici insiropate
  • 2 lingurite colorant alimentar
  • floricelele sunt din foaie de napolitana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar cu fructe.:

Blatul.

In bolul de la mixer se adauga ouale cu varful de sare si zaharul si se  bat pana ce acesta si-a  dublat volumul, Incepem sa adaugam faina  si reducev viteza mixerului la  cea mai mica si turnam faina treptat.

Adaugam cele 100 ml apa si   mixam usor si spre final se adauga prafurile de copt se  mixeaza  bine pt a se incorpora in compozitie.

Intr-o tava unsa cu unt am adaugat compozitia si am dat-o la cuptor preincalzit pt 40 min. la foc potrivit 160 grade.

Obisnuiesc sa  fac blatul cu o zi inainte pt a-l putea taia  mai bine.

Taiem blatul in 3  straturi .

Lasam la scurs piersicile care le-am  taiat cubulete.

Frisca o pune in bolul de la mixer si o  batem  pana ce aceasta se intareste. Pentru inceput batem numai 500 ml frisca.

Asamblam  primul strat de tort care il insiropam cu siropul de la  piersici peste care adaugam frisca  si peste  ea   jumatate din  piersicile taiate cubulete, asezam al doilea strat pe  care ne apasam putin si procedam la fel la ca la primul strat.

Pe ultimul strat il insiropam si ne apasam putin si  cu frisca ramasa  ornam  suprafata cat si bordurile.

Cu cele 500 ml  de frisca o  adaugam in bolul de la mixer si o batem  si  cele 2 lingurite de colorant  albasttru pana ce aceasta se intareste.

Cu ajutorul posului  bordurile le-am ornat cu stelute din frisca  si ornamentele le-am  cumparat acestea sunt din foaie de napolitana.

Scrisul  care nu mi-a   reusit asa bine l-am facut din ciocolata neagra.

 

 

TIPS-URI

1

Cand blatul este la cuptor este bine sa nu se deschida usa cuptorului cel putin in primele 30 minute.

2

Iar ca frisca sa se intareasca bine am pus paleta de la mixer in congelator pt 5 min. si desigur si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu fructe." nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ness si ciocolata alba