Tort aniversar cu fructe.

de Andreea Baraboi in Torturi, 20 Mai 2015 | 1583 vizualizari

 

Cum maine am in familie 5 sarbatoriti Constantin si Elena si desigur destui invitati cum sa lipseasca traditionalul tort pe langa celelalte pregatiri.,
Cum la noi in familie numele Constantin e traditie si care desigur va continua tin sa le urez tururor sarbatoritilor un calduros la multi ani si indeplinirea tuturor dorintelor... In special sotului meu, mamei mele, socrului meu, bunicii, verisoarei!!
Va urez o zi de sarbatoare imbelsugata si plina de soare si multe zambete !!

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 8 oua
  • 510 g faina
  • 510 g zahar
  • 100 ml apa
  • 2 prafuri copt
  • un varf de sare
  • 1kg frisca lichida
  • 1 borcan piersici insiropate
  • 2 lingurite colorant alimentar
  • floricelele sunt din foaie de napolitana
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar cu fructe.:

Blatul.


In bolul de la mixer se adauga ouale cu varful de sare si zaharul si se bat pana ce acesta si-a dublat volumul, Incepem sa adaugam faina si reducev viteza mixerului la cea mai mica si turnam faina treptat.


Adaugam cele 100 ml apa si mixam usor si spre final se adauga prafurile de copt se mixeaza bine pt a se incorpora in compozitie.


Intr-o tava unsa cu unt am adaugat compozitia si am dat-o la cuptor preincalzit pt 40 min. la foc potrivit 160 grade.


Obisnuiesc sa fac blatul cu o zi inainte pt a-l putea taia mai bine.


Taiem blatul in 3 straturi .


Lasam la scurs piersicile care le-am taiat cubulete.


Frisca o pune in bolul de la mixer si o batem pana ce aceasta se intareste. Pentru inceput batem numai 500 ml frisca.


Asamblam primul strat de tort care il insiropam cu siropul de la piersici peste care adaugam frisca si peste ea jumatate din piersicile taiate cubulete, asezam al doilea strat pe care ne apasam putin si procedam la fel la ca la primul strat.


Pe ultimul strat il insiropam si ne apasam putin si cu frisca ramasa ornam suprafata cat si bordurile.


Cu cele 500 ml de frisca o adaugam in bolul de la mixer si o batem si cele 2 lingurite de colorant albasttru pana ce aceasta se intareste.


Cu ajutorul posului bordurile le-am ornat cu stelute din frisca si ornamentele le-am cumparat acestea sunt din foaie de napolitana.


Scrisul care nu mi-a reusit asa bine l-am facut din ciocolata neagra.



 

TIPS-URI

1

Cand blatul este la cuptor este bine sa nu se deschida usa cuptorului cel putin in primele 30 minute.

2

Iar ca frisca sa se intareasca bine am pus paleta de la mixer in congelator pt 5 min. si desigur si frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar cu fructe." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

20.05.2015, 20:17

La multi ani pentru toti sarbatoritii din familia ta!

Gherca Daniela 1

20.05.2015, 21:13

Bun tortul!

dantes 1

24.05.2015, 06:11

Frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Trandafiri din caramele Sugus